Cameră de decontaminare cu senzori automaţi, montată la Spitalul Judeţean de Urgență Timişoara

Spitalul Judeţean de Urgență din Timişoara are, de ieri, o cameră de decontaminare cu senzori automaţi. Dispozitivul a fost instalat pe circuitul epidemiologic de ieşire, zonă în care ajung pacienţii suspecţi de Covid-19.

 

Managerul Spitalului Județean de Urgență Timișoara, Raul Pătrașcu, anunță că, pentru a proteja personalul medicat care intră în contact de pacienții suspecți ca fiind infectați cu Covid-19, în spital au fost realizate noi circuite epidemiologice distincte, au fost izolate mai multe spații și au fost asigurate echipamente adecvate.

În aceeași idee, la Spitalul Județean a fost testată și montată o cameră de decontaminare chimică cu senzori automați și opt surse de pulverizare concomitentă, ajustabile pe înălțime. „Acest dispozitiv e instalat pe circuitul epidemiologic de ieșire din zona galbenă, locul unde ajung pacienții suspecți de Covid-19, din ce în ce mai mulți la număr. La ieșirea din tură, personalul trece echipat prin acest filtru și este decontaminat cu biocid de grad înalt sub formă de vapori, pentru siguranță cât mai mare și scăderea riscurilor de accidente epidemiologice. Ulterior, personalul nostru se dezechipează, se dezinfectează și efectuează un duș conform normelor”, explică, pe pagina sa de Facebook, Raul Pătrașcu.

Dispozitivul de decontaminare a fost proiectat special pentru Spitalul Județean din Timișoara și donat acestuia de către firma DML Solutions, din Săcălaz.

Raul Pătrașcu mai spune că Spitalul Județean Timișoara plănuiește ca, în următoarele zile, să achiziționeze și alte astfel de echipamente cu proiectări specifice pentru a fi montate în Unitatea de Primiri Urgențe și la Maternitatea „Bega”, declarată maternitate Covid-19.

Print Friendly, PDF & Email