Parteneriat între Spitalul Județean Timişoara și Clinica de Pediatrie Szeged

Spitalul Clinic de Urgență Județean Timişoara și Clinica de Pediatrie din Szeged vor derula, în perioada următoare, proiectul Copiii dincolo de frontiere – conectarea serviciilor de sănătate în domeniul obstetrică-ginecologie și de îngrijire neonatologică.

 

Implementarea proiectului Copiii dincolo de frontiere – conectarea serviciilor de sănătate în domeniul obstetrică – ginecologie și de îngrijire neonatologică, finanțat prin Programul Imterreg V-A România-Ungaria 2014-2020, are loc în perioada 1 octombrie 2018-31 martie2019, în cadrul unui parteneriat semnat între Consiliul Judeţean Timiș, Universitatea din Szeged şi Spitalul Clinic Județean de Urgență din Timișoara.

Printre obiectivele acestui proiect se numără îmbunătăţirea serviciilor medicale şi de prevenţie în obstetrică-ginecologie în zona transfrontalieră, construirea şi echiparea unei noi clinici de obstetrică ginecologie în Timişoara, reconstrucţia şi echiparea a două departamente ale Spitalului Universitar din Szeged, schimburi de experienţă între specialişti celor două spitale şi creșterea accesibilității la serviciile de asistență medicală specializată prin furnizarea de informații transparente și implicarea unui segment mai larg de populație.

Valoarea totală a proiectului este de 68.387 de euro din care, din care contribuţia UE este de 85%, adică 58.128,95 de euro.

Programul Interreg V-A România-Ungaria este destinat finanțării unor proiecte comune româno-ungare. Zona eligibilă cuprinde judeţele Arad, Bihor, Satu Mare şi Timiş, pe partea română a graniței, şi judeţele Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar și Szabolcs-Szatmár-Bereg, pe partea ungară a acesteia.

Print Friendly, PDF & Email