Deţinuţii din Penitenciarul Timișoara sunt implicaţi, în această perioadă, în acţiuni artistice dedicate Crăciunului, iar aproximativ 10% dintre ei vor fi învoiţi să îşi petreacă sărbătorile de iarnă în familie.
Vineri, 21 decembrie, de la ora 10.30, Penitenciarul Timișoara va organiza în clubul instituției, spectacolul cultural-artistic Poveste de Crăciun. Evenimentul, susţinut de deţinuţi, va include obiceiuri tradiţionale româneşti specifice sărbătorilor de iarnă, un concert de colinde, scurte momente teatrale, împodobirea bradului și oferirea unor surprize deținuților.
Subcomisarul Ramona Ilieş, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Timișoara, spune că deţinuţii au înregistrat în cadrul studioului TV cu circuit închis câte un CD cu poveşti de iarnă, ce va fi înmânat copiilor acestora, într-un cadru festiv.
Luna aceasta, Penitenciarul Timişoara organizează o serie de activităţi specifice sărbătorilor de iarnă care vizează în primul rând îmbunătăţirea comunicării cu mediul familial, cultivarea spiritului de generozitate şi toleranţă dar și păstrarea și promovarea valorilor tradiționale specifice acestei perioade, anunţă conducerea instituţiei. În cadrul acestor activităţi, deţinuţii vor viziona, prin intermediul studioului TV cu circuit închis, filme artistice și documentare, referitoare la Crăciun. O parte din ei vor participa la realizarea unei emisiuni speciale Despre Crăciun… la Popa Șapcă, difuzată tot în cadrul studioului TV cu circuit închis. Alţii se implică în organizarea atelierului de creaţie numit Atelierul lui Moş Crăciun, în cadrul căruia au realizat felicitări, ornamente şi decoraţiuni pentru Crăciun. Zece deţinuţi participă, alături de copiilor lor, la un spectacol de teatru, la Teatrul de păpuși „Merlin” Timișoara, în cadrul Proiectului Teatru cu… tata. A doua zi de Crăciun, 16 persoane private de libertate vor colinda la Biserica Baptistă Betel Timișoara.
Conducerea Penitenciarului Timișoara anunţă că a aprobat învoirea a 82 de deţinuţi care își vor petrece sărbătorile alături de familie.
„Scopul derulării unor astfel de activități este, pe de o parte, acela de a implica persoanele private de libertate în activități educaționale, valorizatoare, ce pun în evidență abilitățile artisitce și îmbunătățesc stima de sine, iar pe de altă parte vizează menținerea legăturii cu familia prin implicarea acestora în activități tradiționale derulate în interiorul penitenciarului”, mai spune Ramona Ilieş, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Timișoara.
Ultimele comentarii