Consiliul Județean Timiș a găzduit astăzi o întâlnire între reprezentanţi ai Ministerului pentru Românii de Pretutindeni şi reprezentanți autorităților locale, care a avut ca scop oferirea de informații privind drepturile pe care potențialii migranți români le au în statele membre ale Uniunii Europene. Preşedintele CJ Timiş spune că ar trebui o campanie pentru a aduce acasă românii plecați la muncă în străinătate.
Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, declară că derularea proiectului „Informare acasă! Siguranță în lume!” este o acțiune binevenită, prin care cei care doresc că plece în străinătate la muncă pot afla informații privind drepturile pe care le au, dar și despre posibile riscuri la care se expun. Dar spune că, deşi tematica este binevenită, în Timiș ar fi nevoie de altceva, pentru că o mare problemă este lipsa forţei de muncă: „Cred că ar trebui o campanie pentru a aduce acasă românii plecați la muncă în străinătate, o campanie prin care să-i informăm ce oportunități privind locurile de muncă există la nivel național și local. Actualii investitori au o mare problemă: nu pot să-și mai dezvolte investiția. Viitorii investitori se orientează spre alte zone.”
Timișul, mai spune Călin Dobra, este un judeţ interesant din punct de vedere al investițiilor, unde autorităţile trebuie să găsească variante de a susține investitorii actuali și viitorii investitori: „O campanie destinată românilor din străinătate, care sunt plecați de un an, doi, trei ani de zile și care au dorința de a se întoarce. Să căutăm variante, să știe exact oamenii la ce se întorc.”
În acest an, proiectul naţional „Informare acasă! Siguranță în lume!”, este derulat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni în două etape. Prima a avut loc în lunile mai şi iunie și a fost destinată tinerilor, iar cea de-a doua este destinată persoanelor adulte.
Ultimele comentarii