Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Sorin Grindeanu, propus prim-ministru al României

Sorin Grindeanu, actual preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, este propunerea alianţei PSD-ALDE pentru funcţia de prim-ministru al României.

 

Sorin Grindeanu este născut în 5 decembrie 1973, la Caransebeş, este absolvent al Universităţii de Vest Timişoara, Facultatea de Matematică, Secţia Informatică (1992 – 1997). Ulterior absolvirii facultăţii, timp de un an, a urmat studii aprofundate, specializarea Baze de Date, Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Matematică, Secţia Informatică.

În 1999 a avut o bursă Tempus, pe o perioadă de trei luni, la Universitatea Bologna, din Italia, în domeniul Statistică socială, iar în 2001 a făcut specializări în Educaţia adulţilor, la Institutul für Erwahscnenbildung din Frankfurt, Germania, Universidade de Aveiro, Portugalia, Metropolitan Leeds University, Marea Britanie.

În perioada octombrie 1998 – octombrie 2000 a fost preparator la Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Sociologie şi Psihologie, apoi, timp de un an, a fost asistent la Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Sociologie şi Psihologie, din noiembrie 2001până în ianuarie 2004 a fost director la Direcţia pentru Tineret şi Sport a Judeţului Timiş, în următorii trei ani a deţinut funcţia de director general adjunct la Delpack Invest SRL, timp de câteva luni, în 2008, a fost director SC Ahm Smart SRL, iar din iunie 2008 până la alegerea ca deputat a fost viceprimar la Primăria Timişoara.

Este membru PDSR din noiembrie 1996, unde a deţinut mai multe funcţii întâi în organizaţia judeţeană de tineret, iar din decembrie 2003 a devenit preşedinte executiv al Organizaţiei Judeţene a PSD Timiş, până în prezent fiind prim-vicepreşedinte de filială, lider al PSD Timişoara şi preşedinte interimar al PSD Timiş.

În perioada 2004 – 2008 a fost consilier local la Timişoara, apoi viceprimar al oraşului, în mandatul ţărănistului Gheorghe Ciuhandu.

În 2012 a fost ales deputat de Timiş din partea PSD. Ajuns în Parlament. în perioada februarie 2013 – decembrie 2014 a făcut parte din Comisia comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI. Cât a fost parlamentar a avut doar patru interpelări, vizând siguranţa zborurilor Carpatair, situaţia Clinicii de ginecologie din Timişoara, situaţia cinematografului „Studio”, din Timişoara, şi una privind partida de rugby între RCM Timişoara şi Farul Constanţa.

În 2014 a fost desemnat ministru al Comunicaţiilor, în Guvernul Ponta, funcţie pe care a ocupat-o în perioada decembrie 2014 – 17 noiembrie 2015.

În iunie anul acesta a fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş.

Sorin Grindeanu a absolvit în 2013 un program post-universitar de formare şi dezvoltare profesională în domeniul Ştiinţe Militare, Informaţii şi Ordine Publică, la Academia Naţională de Informaţii. Iar în 2012, un curs de perfecţionare în securitate, diplomaţie şi politică externă în cadrul Institutului Diplomatic Român.

Sorin Grindeanu are, potrivit declaraţiei de avere, un teren intravilan în comuna Giroc, care se întinde pe o suprafaţă de 503 mp. Terenul a fost cumpărat în 2005, iar şase ani mai târziu a achiziţionat un alt teren, de 270 mp, în Timişoara.

Familia Grindeanu mai are un teren intravilan moştenit de soţia lui Sorin Grindeanu, Mihaela Grindeanu, în anul 2014 şi care are o suprafaţă de două hectare şi 800 mp.

Sorin Grindeanu deţine o casă în Giroc, dobândită în 2007, în suprafaţă de 205 mp, un ATW Linhai, cumpărat în anul 2009, dar nu posedă obiecte sau colecţii de artă de peste 5.000 de euro.

În martie anul acesta, Sorin Grindeanu a vândut un apartament pentru suma de 30.000 de euro şi a creditat, cu 83.500 de lei şi 20.000 de euro, firma DuoFarm, la care lucrează soţia sa ca farmacist-diriginte. Totodată, familia Grindeanu a primit o donaţie de 10.000 de euro, din partea lui Nicolae Grindeanu, tatăl lui Sorin Grindeanu.

Potrivit declaraţiei de avere de pe site-ul CJ Timiş, Grindeanu are un credit de 44.868 de euro, din anul 2007, scandent în 2035.

În ultimul an fiscal, calculat la data depunerii declaraţiei de avere, Sorin Grindeanu a obţinut 86.228 lei din salariul de ministru şi 7.610 lei din indemnizaţia de deputat.

Propunerea făcută de alianţa PSD-ALDE pentru nominalizarea în funcţia de prim-ministru a lui Sorin Grindeanu îi va fi transmisă preşedintelui Klaus Iohannis.

Print Friendly, PDF & Email

Articol scris de

Jurnalist Timpolis