Studenţi de la Universitatea Politehnica din Timişoara au printat 3D ouă de Paşte. Tinerii au vrut să arate că acestea pot fi încondeiate şi folosind tehnologia de ultimă oră.
Un grup de studenți de la Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității Politehnica din Timişoara a dorit să arate, într-un mod non-conformist, că tradițiile și tehnologia pot face casă bună împreună. Ideea de la care au pornit a fost încondeierea ouălor de Paști, anunță reprezentanții UPT. Studenții au dorit să arate că se poate face și altfel, folosind tehnologia de ultimă oră.
Pentru a-și duce la capăt ideea, l-au contactat pe Călin Brandabur, manager al uneia dintre cele mai cunoscute companii în domeniul printării tridimensionale. Rezultatul a fost printarea 3D a ouălor de Paști.
Printarea unui astfel de ou durează câteva ore, dar rezultatul este spectaculos.
„Cu ocazia vizitei, studenții au putut afla și o serie de noutăți legate de acest proces tehnologic. Universitatea Politehnica Timișoara are încheiate o serie de parteneriate cu firme din Timișoara, unde studenții efectuează stagii de practică, dar în acest domeniu, al printării 3D, este o premieră”, mai spun reprezentanții UPT.
Ultimele comentarii