Doi dintre cei mai admirați actori români, Maia Morgenstern și Marius Bodochi, sunt protagonișii unui fascinant spectacol despre dragoste și capcanele ei, care va fi pus în scenă la Timişoara.
Prima reprezentație la Timișoara a spectacolului Elixir, un spectacol al Teatrului de Comedie, din Bucureşti, ce aduce pe scenă romanul epistolar al lui Eric-Emmanuel Schmitt, va avea loc vineri, 19 ianuarie, de la ora 20, pe scena Operei Naționale Române.
„Dragostea este oare un sentiment declanşat de un proces chimic sau este pur şi simplu un miracol al spiritului, imposibil de explicat? Foşti iubiţi, Adam şi Louise, trăiesc la mii de kilometri depărtare unul de celălalt, el, la Paris, ea, în Montréal. Corespondând pe e-mail, cei doi îşi evocă trecutul comun, rănile încă neînchise, momentele de bucurie, dar şi noile relaţii. Ceea ce-i apropie însă a doua oară este prietenia, construită de comun acord şi însoţită de o provocare: ar putea să-şi reînvie dragostea tocmai vorbind despre dragoste? Eric-Emmanuel Schmitt, observator minuţios şi lucid al capriciilor inimii, reuşeşte să transpună în această piesă, cu fine şi surprinzătoare nuanţe, parcursul plin de capcane al unei legături amoroase tipice pentru vremurile noastre”, dezvăluie realizatorii spectacolului.
Citeşte şi: Maia Morgenstern: „Renaşterea culturii, a tradiţiei, a civilizaţiei idiş e misiunea de onoare a Teatrului Evreiesc de Stat”
În Elixirul dragostei, spune Eric-Emmanuel Schmitt, a fost interesat mai ales distincţia dintre dorinţă şi sentiment. „Cred că, în privinţa iubirii, problema constă în faptul că denumim cu acelaşi cuvânt două teritorii diferite: cel al dorinţei şi cel al sentimentului. La graniţa dintre ele, atunci când încercăm să împăcăm atracţia fizică şi dragostea, se nasc marile noastre poveşti, nu întotdeauna fericite”, mai spune Eric-Emmanuel.
Regia spectacolului este realizată de Marcel Țop, decorul este creat de Anca Cernea, iar costumele sunt creația Teodorei Burz.
Pentru prima reprezentație a spectacolului la Timișoara biletele costă, în funcție de loc, 60 de lei sau 80 de lei și sunt puse în vânzare la agenția Operei din Timișoara.
Ultimele comentarii