Maia Morgenstern, în rolul lui Maitreyi, la Timişoara

Maitreyi, spectacolul în care Maia Morgenstern joacă alături de fiica sa, Cabiria Morgenstern, va ajunge în premieră la Timișoara luni, 13 noiembrie, la Opera Națională Română.

 

Spectacolul are la bază o dramatizare dublă, realizată după romanul Maitreyi, de Mircea Eliade, cu intervenții din Dragostea nu moare, de Maitreyi Devi. Aceasta este prima dată când cele două puncte de vedere asupra aceleiaşi iubiri se întâlnesc pe o scenă de teatru.

Maitreyi, la 60 de ani, este interpretată de Maia Morgenstern, iar la 16 ani, de Cabiria Morgenstern. Rolul Mircea Eliade este jucat de Vlad Zamfirescu. Distribuția îi mai reunește pe actorii Doru Ana, Teodora Calagiu, Miral Solcanu, Carla Maria Teaha, Mihai Nițu/Tudor Aaron Istodor, fiul Maiei Morgenstern, Radu Micu/Dan Rădulescu, Mădălina Dorobanțu. Scenografia este creată de Adina Mastalier, iar coregrafia este semnată de Carmen Pesantez.

Prima întâlnire cu Maitreyi: o ai în programa de bacalaureat ca lectură obligatorie. A doua întâlnire: o recitești după 30 de ani și realizezi că este mai mult decât frumoasa poveste de dragoste dintre Mircea Eliade și Maitreyi Devi. «Maitreyi» este o poveste care te determină să-ți lași sufletul să respire. El a scris «Maitreyi» după ce a fost dat afară din casa familiei Narendra Sen. Ea a scris «Dragostea nu moare» ca răspuns, revoltată de apariția romanului lui și de toate fanteziile de amor pe care le mărturisește și care o au ca personaj central. Fiecare a transpus subiectiv ceea ce sufletul său a trăit la o intensitate paroxistică, dincolo de reguli, prejudecăți, religie, cultură”, spune Chris Simion, regizorul spectacolului, o producţie a Companiei D`Aya.

Biletele pentru au, în funcție de loc, prețuri de 90 sau 110 lei, şi au fost puse în nzare la Agenția Operei și online.

Pentru că locurile pentru reprezentația de la ora 20 s-au epuizat în timp record, va fi încă o reprezentație, la cererea publicului, în aceeași zi, de la ora 17,30.

Print Friendly, PDF & Email