Maia Morgenstern, Doctor Honoris Causa al Universităţii de Vest din Timişoara

Universitatea de Vest din Timişoara îi va decerna actriţei Maia Morgenstern titlul de Doctor Honoris Causa.

 

Actriță de teatru și film şi director al Teatrului Evreiesc de Stat, din București, Maia Morgenstern va deveni membru de onoare al comunității academice a Universităţii de Vest din Timişoara, prin intermediul acordării titlului de Doctor Honoris Causa Artis.

Decernarea titlului se va face luni, 13 noiembrie, între orele 10 -12, în Aula Magna a UVT.

Născută în București într-o familie evreiască, Emilia-Maia-Ninel Morgenstern a studiat la Academia de Teatru și Film, din Bucureşti, între anii 1981 și 1985, iar apoi, până în 1988, a jucat la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț. A apărut apoi pe scena Teatrului Evreiesc de Stat din București, după care s-a alăturat trupei de la Teatrul Național „Ion Luca Caragiale”, din capitală.

Printre rolurile notabile pe scena de teatru se numără Lola Lola,din Îngerul albastru, sau Kathleen Hogan, din Park Your Car in Harvard Yard.

Maia Morgenstern este cunoscută publicului român mai ales pentru rolurile din filmele Balanța, Cel mai iubit dintre pământeni şi Patimile lui Hristos.

Citeşte şi: Maia Morgenstern, în rolul lui Maitreyi, la Timişoara

Tot luni, 13 noiembrie, de la orele 17.30 şi 20, Maia Morgenstern va juca în Maitreyi, pe scena Operei Naționale Române, din Timişoara, În acest spectacol, care ajunge în premieră la Timișoara, Maia Morgenstern joacă alături de fiica sa, Cabiria Morgenstern.

Print Friendly, PDF & Email