Cel mai mare maraton fotografic din Transilvania ajunge la Timișoara

Photo Marathon, cea mai mare competiție foto din Transilvania, se extinde la Timișoara și îi provoacă pe cei pasionați de fotografie să își pună la încercare creativitatea și imaginația, printr-un maraton de expoziții și fotografie. 

 

Photo Marathon, care va vea loc în zilele de 11-14 mai, la Timişoara,  urmărește să ofere o experiență inedită pasionaților de fotografie și artă. În timpul maratonului de patru zile, aceștia pot experimenta arta foto participând la expoziții atipice și competiții fotografice cu premii în joc.

Timp de opt ore, anunţă organizatorii evenimentului, participanții trebuie să realizeze fotografii care să ilustreze cât mai bine temele propuse – și trase la sorți de către juriu în ziua competiției –, fără să modifice în programe de editare rezultatele obținute. Totul se bazează pe spontaneitate și creativitate, participanții având posibilitatea să câștige premii în valoare totală de 6000 de lei. Iar fotografiile desemnate câștigătoare vor fi promovate într-o expoziție post eveniment timp de două săptămâni.

În cadrul Photo Marathon-ului, pasionații de fotografie pot participa şi la expoziții și vernisaje cu unii dintre cei mai apreciați fotografi din România – printre ei, Sorin Onișor, Vlad Petri sau Oliver Merce – şi pot admira o serie inedită de fotografii de la începutul secolului trecut, semnată de Costică Acsinte, fotograf din Primul Război Mondial. Expoziţiile au loc după următorul program:

Viața satului românesc, expoziţie Sorin Onișor, în 11-14 mai, între orele 10-18, la Bastion Theresa.

Sorin Onișor, unul dintre cei mai cunoscuți și premiați fotografi din România, surprinde poveștile nevăzute ale locurilor și oamenilor din satele românești. Prin fotografiile sale, a reușit să schimbe viziunea străinilor despre România și să arate generațiilor tinere frumusețea satului românesc.

Fotografia documentară din România secolului XX – Costică Acsinte, în 11-14 mai, între orele 12-18, la Bastion Theresa.

Costică Acsinte a fost reporter și artist fotograf în timpul Primului Război Mondial, surprinzând momente reprezentantive pentru secolul XX. Fotografiile lui sunt readuse la viață cu sprijinul lui Cezar Popescu, cel care are grijă de Colecția Costică Acsinte.

Citeşte şi: România secolului XX, „adusă” la Timişoara, prin pozele celebrului fotograf interbelic Costică Acsinte

Stat/Cetățean, expoziţe Vlad Petri, în 11-14 mai, între orele 12-20, la Bastion Theresa.

Vlad Petri înțelege cel mai bine mișcările de stradă din România ultimilor ani și asta pentru că radiografiază proteste și surprinde povești care merită spuse mai departe. Este regizor de film şi fotograf, iar proiectele sunt axate pe probleme sociale şi politice, desfăşurate în România şi în ţările din Orientul Mijlociu.

Juju, expoziţie Oliver Merce, în 11-14 mai, între orele 18-01, la Bastion Theresa.

Pasiunea pentru fotografia de stradă l-a împins pe Oliver Merce să surprindă poveștile nevăzute ale oamenilor care au rămas în fostele orașe industriale. Expoziția Juju aduce în atenția publicului povestea filosofului de 75 de ani care a ales să rămână într-un fost oraș industrial și să locuiască în mina Anina.

Print Friendly, PDF & Email