Maraton de tango, la Timişoara

Max van der Voorde si Solange AcostaLa Timişoara se desfăşoară, în perioada 29 mai – 1 iunie, cea de-a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Tango Argentinian, „Timişoara Tango Festival Marathon”.

 

Evenimentul – la care participă dansatori profesionişti şi amatori din Italia, Germania, Slovacia, Serbia, Ungaria, Rusia, România şi Argentina – este unul de anvergură, cu rezonanţă marcantă atât în ţară, cât şi în plan internaţional. Vizibilitatea europeană a evenimentului este facilitată de cooptarea artiştilor Ivan Terrazas şi Sara Grdan, din Croaţia, Lucian Stan, din România, şi Monica Uzunova, din Bulgaria, şi, mai ales, a invitaţilor speciali Max Van De Voorde şi Solange Acosta, din Argentina. „Surpriza noastră – spun organizatorii, Şcoala de Tango Argentinian „Tango Embrace”, din cadrul Asociaţiei „Art Embrace” – este participarea artiştilor Max Van Der Voorde cu Solange Acosta, campioni mondiali ai categoriei Tango Escenario în 2011 prin seminarii şi demonstraţii”.

Agenda celor patru zile de festival cuprinde atât seminarii (la care pot participa persoane cu minime cunoştinţe de tango), cât şi milongas (petreceri). La petrecerile de tango argentinian, care se vor desfăşura la Sala Vieneză, de pe str. Ady Endre nr. 11, în fiecare seara a festivalului începând cu ora 22, vor evolua în minunate demonstraţii marii artişti internaţionali, muzica fiind asigurată de cei 10 DJ’s invitaţi din Roma, Belgrad, Budapesta, Rusia şi România.

Programul evenimentului, la care sunt invitaţi să asiste toţi cei dornici de a vedea şi auzi tango, poate fi găsit pe site-ul festivalului. 

Print Friendly, PDF & Email