“Balaurul din Transilvania” își începe aventura extremă la Timișoara

Flaviu Cernescu“Transylvania Dragon” sau “Balaurul din Transilvania”, Flaviu Cernescu, și-a propus să cucerească Timișoara cu o demonstrație live de slackline, unul dintre cele mai spectaculoase sporturi extreme din lume. Oraşul va deveni, astfel, kilometrul 0 al unui palpitant film documentar.

 

Cunoscutul slackliner bănăţean Flaviu Cernescu, omul care a uimit o lume întreagă cu spiritul său de aventură și cu un curaj dus la extrem, va deveni protagonistul unui palpitant documentar realizat de un alt bănățean, Sabin Dorohoi. Iar Timișoara va deveni kilometrul 0 al acestei viitoarei pelicule.

Numit de unii “Transylvania Dragon” sau “Balaurul din Transilvania”, Flaviu Cernescu și-a propus să cucerească Timișoara cu o demonstrație live de slackline extrem. Aceasta va avea loc vineri, 10 octombrie, de la ora 17,30, în Piața Victoriei, la începutul străzii pietonale Mărășeși. Flaviu se va plimba pe coardă între cornișa Hotelului Timișoara și cea a Teatrului Național. “Ca orice poveste de succes, plimbarea la înălțime a lui Flaviu Cernescu are un scop precis. E nici mai mult nici mai puțin decât o invitație să descoperim Transilvania şi Banatul, aşa cum nu le-am mai văzut, din alt unghi, într-un viitor ducumentar turistic cu sporturi extreme regizat de Sabin Dorohoi, în care «extremul» Flaviu Cernescu are rolul principal”, spun organizatorii evenimentului.

Pe parcursul filmărilor la acest documentar, Flaviu Cernescu, de meserie programator IT, va merge pe coardă deasupra unor clădiri reprezentative din Banat şi Transilvania. Pentru ca reţeta aventurii să fie completă, cea mai mare parte a drumului va fi făcută pe un monociclu. În drumul său, artistul acrobat se va întâlni cu oameni interesanţi, descoperind istoria şi tradiţiile locurilor.

“Ne-am întrebat uneori cât de nebun trebuie să fii ca să îţi depășești în fiecare zi limitele? Să mergi pe coardă sute de metri, dedesubtul tău un hău amețitor, să pășești desculț pe un material îngust de doi centrimetri și să nu ai pic de frică. Sau să te învârți, pe monociclul, pe cele mai înalte turnuri industriale, să faci spectacol la înălțime, ca și cum ai fi stăpânul lumii. Spiderman e ficțiune. Bănățeanul Flaviu Cernescu e realitate”, mai spun organizatorii evenimentului.

Viitorul documentar, produs de Western Transylvania Studios, va fi filmat într 10 şi 26 octombrie, iar echipa va parcurge practic Banatul şi Transilvania, filmând o parte din cele mai renumite obiective turistice. Cum filmul presupune acrobaţii spectaculoase la înălţimi ameţitoare în multe locuri publice ale marilor oraşe din cele doup zone, organizatorii estimează că vor fi mulţi oameni curioşi să asiste la “eveniment”. Deocamdată, însă, este perioada în care echipa de filmare solicită aprobările autorităţilor pentru acest demers inedit, astfel că nu pot fi indicate toate locaţiile unde vor fi turnate scenele de sport extrem.

Filmul documentar va fi produs de Western Transylvania Studios, cea mai tânără casă de producţie din vestul țării, şi va fi regizat de Sabin Dorohoi, bănăţean la origine, realizatorul celebrelor videoclipuri “Happy”, din Reşiţa, Caransebeş, Bocşa, Herculane şi Anina.

Sabin Dorohoi este laureat al peste 35 de nominalizări şi premii internaţionale. Din cele treisprezece filme de scurtmetraj realizate, ultimele cinci (Ghela , Visând la Galapagos , Clopotul, Fata din Transilvania şi Calea Dunării) i-au adus cele mai multe distincţii internaţionale la festivaluri precum: Palm Springs, Reykjavic, Geneva, Chicago, TIFF, Roma, Regensburg, Sardenia şi Festivalul de film Est European din Hollywood.

Print Friendly, PDF & Email