Deşi în majoritatea cazurilor, firmele de telefonie mobilă asigură pachete generoase cu minute incluse şi telefoane la preţuri convenabile, Consiliul Judeţean Timiş a considerat că se impune să achiziţioneze cu prioritate servicii telefonice de peste 13.000 de lei, pentru un număr restrâns de funcţionari. Aceştia vor beneficia şi de telefoane inteligente cu camere foto de rezoluţie mare. Consilierii judeţeni spun că nu se numără printre cei care beneficiază de aceste pachete telefonice.
Telefoane cu camere pentru selfie
Probabil şi ca urmare a bugetului mai mare primit la jumătatea acestui an de la Guvern, în urma rectificării de vară, Consiliul Judeţean Timiş a considerat că este cazul să realizeze şi nişte „investiţii strategice” pentru aparatul propriu. Astfel se poate explice apariţia unei solicitări de oferte în valoare de 132.413,04 lei fără TVA pentru achiziţie de servicii de telefonie mobilă. O cifră destul de mare raportată la numărul restrâns al celor care vor beneficia de pe urma ei. Estre vorba de nouă utilizatori cu abonamente „Premium” şi alţi 43 de beneficiari cu abonamente cu minute şi SMS-uri nelimitate. Pentru utilizatorii „Premium” se mai doreşte în acel pachet primirea a nouă telefoane, neapărat inteligente, care au prevăzute şi rezoluţii minime pentru fotografii – respectiv 16 megapixeli pentru camera principală şi cinci megapixeli pentru camera secundară, adică acea cameră din faţă care e de regulă folosită pentru poze de tip selfie.
„Noi, consilierii judeţeni, nu beneficiem de aceste achiziţii. Nouă nu ne-au asigurat nici telefoane, nici abonamente. Avem telefoanele şi abonamentele noastre, plătite de noi. Probabil că au nevoie de aceste facilităţi pentru şefi, în ideea că sunt bani pentru aşa ceva”, ne-a declarat consilierul judeţean PNL Tiberiu Lelescu.
Un an al marilor investiţii… pentru CJ Timiş
Cei care consultă lista de investiţii pe acest an a CJ Timiş pot remarca faptul că sunt mult mai multe investiţii pentru aparatul propriu, faţă de alţi ani. De pildă, CJ Timiş şi-a anunţat, luna trecută, intenţia de a achiziţiona servicii de proiectare pentru recondiţionarea faţadei şi pentru realizarea de amenajări exterioare la Palatul Administrativ. Decizia este surprinzătoare, raportată la alte obiective de investiţii mult mai stringente din judeţ, cum e infrastructura rutieră, de exemplu. Unul dintre motivele invocate pentru renovarea faţadei ar fi că nu mai cadrează cu actuala utilizare, în condiţiile în care „în perioada anilor 1968 -1989, clădirea a fost folosită şi de către Comitetul Judeţean Timiş al PCR şi UTC, Uniunea Judeţeană a Cooperativelor Agricole de Producţie şi Gărzile Patriotice”.
Conform caietului de sarcini făcut public de către CJ Timiş, de-a lungul timpului, asupra exterioarelor corpului vechi nu s-au efectuat lucrări de reparaţii decât în mod punctual, prin luarea de măsuri urgente de remediere, ca urmare a apariţiei unor avarii izolate, iar în prezent se semnalează diferenţe notabile între aspectul corpului nou, recent finisat , în 2010, şi cel al corpului vechi, finisat cu peste 70 de ani în urmă, 1940.
„În vederea remedierii acestei nepotriviri, este necesară iniţierea unui proces de intervenţie complex asupra exterioarelor corpului vechi şi a spaţiului urban adiacent”, menţionează documentul administraţiei judeţene.
CJ Timiş doreşte lucrări de reparaţie, refacere, curăţarea faţadelor şi a tuturor elementelor de finisaj şi reabilitarea soclului de la parter, prin înlocuirea finisajului existent, tip mozaic, cu placaj din materiale rezistente, de calitate superioară şi cu aspect preţios. Tabla de la cornişe va dispărea şi va fi înlocuită cu zinc, la fel ca la alte „palate” din municipiu. De asemenea, vizate sunt geamurile: „Ferestrele existente, de la toate nivelurile şi de pe toate laturile clădirii, se vor înlocui cu ferestre noi, confecţionate din tâmplărie de lemn masiv, stratificat, vopsit în culoare albă, cu geamuri termoizolante”. Proiectul mai prevede şi basoreliefuri noi pentru panourile dreptunghiulare dispuse vertical, rămase nedecorate: „Se vor face propuneri de decorare cu motive semnificative contemporane. în vederea întregirii imaginii de ansamblu, se poate recurge la înlocuirea basoreliefurilor existente, uzate moral şi cu mesaj depăşit”.
Ultimele comentarii