Teatrul Maghiar de Stat “Csiky Gergely”, din Timișoara, invită publicul timişorean să-şi pună amprenta pe „kultura” orașului. La propriu. Totul se va desfășura în cadrul unui moment artistic stradal, de improvizație și interacțiune între actori și public.
Patru actori, zeci de trecători pe strada Alba Iulia, din Timişoara, aceeași provocare: aceea de a-și aplica amprenta palmei acoperite cu vopsea lavabilă pe patru șevalete montate chiar în stradă. Cei patru actori ai Teatrului Maghiar de Stat “Csiky Gergely” îi vor invita pe toți cei care vor trece duminică, 12 octombrie, de la ora 15, pe strada Alba Iulia (între Piața Operei și Piața Libertății) să alcătuiască, din amprentele palmelor lor, cele patru litere care formează cuvântul-cheie al acestei toamne: “KULT”. Cele patru planșe de mari dimensiuni, amprentate cu literele “K”, “U”, “L”și “T” vor face ulterior parte din decorul foaierului, la intrarea în Sala Mare a Teatrului Maghiar de Stat “Csiky Gergely”.
“Nu vă faceți griji, vopseaua de pe palmele voastre se va curăța cu ușurință, dar amprenta pe kultura orașului rămâne”, dă asigurări regizorul Kedves Emőke, creatoarea acestui moment artistic. Explicând apoi că gestul este unul simbolic, fiind marca apropierii intime și vitale dintre teatru și public.
Odată cu îndemnul “Pune-ți amprenta pe kultura orașului!”, Teatrul Maghiar de Stat “Csiky Gergely” a lansat în premieră, la începutul acestei toamne, abonamentul KULT Card. Acest abonament asigură intrarea la toate cele cinci premiere din stagiunea 2014 – 2015 care se joacă în Sala Mare a Teatrului. Posesorii acestuia beneficiază de 50% reducere la toate celelalte spectacole din stagiunea 2014 – 2015 care se joacă în Sala Mare și în Sala Studio, precum și la spectacolele de teatru de păpuși. De asemenea, de o reducere de 50% se bucură și la cumpărarea de bilete și abonamente pentru Festivalul Euroregional de Teatru TESZT, care va avea loc în ultima săptămână a lunii mai 2015.
În toamna anului trecut, Teatruk Maghiar din Timişoara lansa o nouă provocare: o vânătoare de comori… „kulturale”. Atunci, publicul a fost invitat să îi cunoască pe arhitecții, poeții, pictorii, oamenii de litere sau muzicienii maghiari –care, prin creația lor, au contribuit la bogăția spirituală a Timișoarei –, prin intermediul unei adevărate vânători de comori ale culturii maghiare. Aceasta au luat forma unei competiții de orientare culturală, pe parcursul zilei de 21 septembrie, cu ocazia Zilei Dramaturgiei Maghiare.
Ultimele comentarii