Ivo Dimchev invită publicul TESZT să-şi facă o favoare

Celebrul performer Ivo Dimchev va conduce, în cadrul Festivalului Euroregional de Teatru Timișoara, un atelier pentru realizarea de performance-uri solo, Do yourself a favour! / Fă-ți o favoare!, la care sunt aşteptaţi să se înscrie şi cei fără experiență în domeniul artelor spectacolului.

 

Coregraful și performerul bulgar Ivo Dimchev, unul dintre invitații care revin la Festivalul Euroregional de Teatru Timișoara (TESZT), este cunoscut pentru spargerea tabuurilor, în spectacolele sale provocatoare, curajoase din perspectiva abordării corporalității.

„În vreme ce munca lui Ivo Dimchev înglobează performance, dans, teatru și arte vizuale, enorma muzicalitate și remarcabilul său talent vocal se află în centrul producțiilor pe care le semnează”, spune Vesna Roşca, PR al Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely”, din Timişoara.

Publicul TESZT va avea șansa de a-l asculta pe celebrul performer în 28 mai, în concertul de închidere a festivalului, când acesta va interpreta Songs from My Shows, în care va prezenta cântece din performance-urile sale de peste ani.

Pe lângă performance-uri, Ivo Dimchev este cunoscut şi pentru activitatea sa educativă, astfel că, în contextul programului educațional al festivalului, va conduce un atelier de patru zile, cu titlul Do yourself a favour!  „Le propun participanților moduri diferite de a dezvolta un solo. Fiecare persoană va explora diverse modalități de a-și scrie dramaturgia, de a aborda spațiul, obiectele, contextul, de a-și face alegerile. Scopul atelierului este ca, până la final, toată lumea să aibă un performance solo coerent, care să fie expresia cea mai bună a individualității sale artistice”, spune Ivo Dimchev.

Atelierul se va desfășura între 24 și 27 mai, la Timișoara, cu un număr maxim de 15 participanți. Limita de vârstă este de cel mult 35 de ani, experiența în domeniul artelor spectacolului nu este necesară, dar poate constitui un avantaj. Pot aplica persoane cu domiciliul în România, Ungaria și Serbia, iar limba de lucru va fi engleza. Aplicația trebuie trimisă până, cel târziu, în 25 aprilie, la adresa workshop@teszt.ro, atașând următoarele documente:

un CV descriptiv, din care să reiasă experiența și interesul pentru artele spectacolului (maxim o pagină);

o scurtă scrisoare de intenție, în care să fie explicată de ce este important pentru cel care aplică să creeze un performance solo, precum și relația acestuia cu genul;

un scurt clip video (lungimea maximă: două minute), în care să fie prefigurate tema și forma performance-ului solo pe care ar urma să lucreze cel care aplică.

Participarea la atelier este gratuită, dar participanții își vor acoperi costurile de transport, cazare și masă. Aplicanții vor fi informați despre rezultatul selecției și vor primi detalii suplimentare referitoare la atelier, prin e-mail, la data de 1 mai.

Print Friendly, PDF & Email