Teatrul Maghiar Timișoara ne provoacă la o vânătoare de comori… „kulturale”

Teatrul Maghiar Timisoara intrareCu prilejul Zilei Dramaturgiei Maghiare, care va fi sărbătorită duminică, 21 septembrie, Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara lansează o nouă provocare: o vânătoare de comori… „kulturale”.

 

Concursul se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani ce doresc să își cunoscă și mai bine orașul prin prisma reperelor culturii maghiare timișorene.

Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” îşi invită publicul să îi cunoască pe arhitecții, poeții, pictorii, oamenii de litere sau muzicienii maghiari –care, prin creația lor, au contribuit la bogăția spirituală a Timișoarei –, prin intermediul unei adevărate vânători de comori ale culturii maghiare. Aceasta va lua forma unei competiții de orientare culturală, pe parcursul zilei de 21 septembrie, cu ocazia Zilei Dramaturgiei Maghiare.

Organizatorii spun, într-un comunicat transmis redacţiei, că toți tinerii cu vârste între 16 și 25 de ani care doresc să intre în competiție sunt așteptați să ia startul în concurs în dimineața zilei de duminică, la ora 10, la intrarea Teatrului Maghiar de Stat, de pe str. Alba Iulia, nr. 2. „Acolo vor primi indiciile necesare pentru a găsi punctele de reper cultural de pe harta Timișoarei pe care trebuie să le parcurgă până la ora 18 a aceleiași zile”.

Câștigătorul, care va primi un abonament KULT Card pentru stagiunea 2014/2015, va fi declarat cel sau cea care va ajunge primul/prima înapoi la Casa de Bilete a Teatrului Maghiar de Stat. între orele 18 și 19 și, de asemenea, va răspunde corect la un scurt test pregătit de organizatori. Răspunsurile la test vor fi dovada parcurgerii reperelor culturale de pe traseu, mai spun organizatorii. Acest tip de abonament, lansat de către Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” odată cu deschiderea stagiunii 2014/2015, asigură intrarea la toate cele cinci premiere din stagiunea 2014/2015 care se joacă în Sala Mare a Teatrul Maghiar de Stat, precum și reduceri de 50% la toate celelalte spectacole din stagiune și din cadrul Festivalul Euroregional de Teatru TESZT.

Print Friendly, PDF & Email