Doi timişoreni, soţ şi soţie, sunt implicaţi într-o acţiune de voluntariat, pe care au numit-o Make the Earth great again!. Ei vo să livreze, în această perioadă, bătrânilor și persoanelor vulnerabile produsele şi medicamentele de care au nevoie.
Iniţiatorii acestei acţiuni de voluntariat, Angela şi Adrian Buzuloiu transmit că cei care vor să apeleze la “voluntarii livratori” trebuie să aibă peste 50 de ani, să fie izolaţi la domiciliu sau sufere de probleme de sănătate care îi vulnerabilizează la Covid-19.
Tinerii voluntari vor prelua comenzile de mâncare sau medicamente de la bătrânii sau persoanele vulnerabileşi le vor lăsa la uşa casei, fără a intrat în contact cu persoanele cărora le livrează produsele. La livrare, voluntarii vor purta măști, mănuși, ochelari de protecție şi vor avea dezinfectant cu care îşi vor dezinfectaa mâinile și mânerele plaselor.
Procedura, explică Angela Buzuloiu, este următoarea: voluntarii transmite costul produselor și îl sună cu 10 minute înainte de a ajunge coletul pentru ca destinatarii să lase banii la ușă sau într-un alt loc stabilit împăturiți într-o coală de hârtie sau într-o pungă. Voluntarul preia banii (purtând mănuși și sigilându-i într-o pungă cu fermoar), sună la ușă și lasă coletul, beneficiarul fiind în prealabil instruit să aștepte 5 minute înainte să preia coletul.
„Varianta de transfer bancar din partea dumnealor sau a rudelor dumnealor este varianta optimă, dar de care puțini oameni în vârstă dispun”, spune Angela Buzuloiu.
Cei care vor să se alăture acestei echipe de voluntari “livratori” îi pot contacta pe iniţiatori pe Facebook sau la numerele de telefon 0731-461.364 sau 0723-083.293. Cei care vor să facă parte din echipele de livratori din afara Timișoarei sunt rugaţi să apeleze numărul 0736-037.792.
În următoarele 24 de ore, spun cei doi, serviciul va fi disponibil pentru Timişoara şi împrejurimi.
Iniţiatorii acestei acţiuni vor să reducă riscul de infectare cu noul Coronavirus a categoriilor de persoane care sunt cele mai expuse la dezvoltarea de complicații ce pot duce la internare. De asemenea, pe termen mediu și lung, apreciază că vor contribui la reducerea supraaglomerării din spitale prin protejarea categoriilor de persoane vulnerabile.
Ultimele comentarii