Primăria Timişoara face apel pentru ajutorarea sinistraţilor din Serbia

Suma donată de Municipalitate este de 100.000 de lei

Inundatii SerbiaConsiliul Local a aprobat alocarea a 100.000 de lei din bugetul local, iar începând de astăzi cei care doresc să contribuie cu donaţii băneşti pentru sprijinirea sinistraţilor din zonele calamitate o pot face în contul deschis de Primăria Timişoara.

 

Serbia se confruntă cu cele mai grave inundaţii din ultimii 120 de ani, autoritățile fiind nevoite să declare stare de alertă și să mobilizeze toate resursele pentru a salva miile de sinistrați.

“Solidaritatea umană fiind singurul mijloc prin care comunităţile din zonele afectate ar putea fi ajutate, este de dorit ca Timişoara să se implice în ajutorarea comunităţilor din aceste zone, deoarece pagubele materiale produse de fenomenele meteorologice extreme sunt importante şi afectează comunităţi întregi, nu doar zone isolate”, spunb reprezentanţii Primăriei Timişoara.

În acest sens, Municipalitatea timişoreană a hotărât deschiderea unui punct de colectare a ajutoarelor, în sala de sport a Grupului Şcolar Industrial “Emanuil Ungureanu”, din Timişoara, din Piaţa Huniade nr. 3, unde sunt preluate articole de îmbrăcăminte, medicamente, obiecte de uz casnic şi produse alimentare. Punctul de colectare funcţionează începând cu data de 20 mai 2014, timp de două săptămâni, între orele 10 – 19, de luni până duminică.

De asemenea, Consiliul Local al Municipiului Timişoara a aprobat alocarea sumei de 100.000 de lei din bugetul local, iar începând de astăzi cei care doresc să contribuie cu donaţii băneşti pentru sprijinirea sinistraţilor din zonele calamitate o pot face în contul deschis de Primăria Municipiului Timişoara. Numărul de cont este RO93BRDE360SV77540653600, deschis la BRD GSG Sucursala Timişoara. Primăria Municipiului Timişoara lansează un apel public către toţi timişorenii care doresc să contribuie la această acţiune de ajutorare a sinistraţilor din Serbia.

Iniţiativa implicării Municipalităţii în această acţiune a aparţinut unor consilieri locali ai PDL. Adelina Târziu şi Ştefan Sandu au înaintat Primăriei Timişoara, zilele trecute, un proiect de hotărâre de Consiliu Local, care a fost dezbătut, în regim de urgenţă, în plenul de marţi, prin care se argumentează nevoia de implicare a Municipalităţii în sprijinirea locuitorilor din ţările grav afectate de inundaţii.

Un apel emoţionant la solidarizare cu victimele inundaţiilor catastrofale a fost lansat şi de către reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Sârbe şi a Uniunii Sârbilor din România, care evocă drama prin care trece populaţia afectată de inundaţii: „Serbia și Bosnia și Herțegovina (Republica Srpska) au fost lovite de inundații catastrofale de o intensitate care nu s-a mai întâlnit în ultimii  200 de ani . (…) Din regiunile sinistrate au fost evacuați peste 30.000 de locuitori. Există și morți. După primele evaluări internaționale pagubele depășesc un miliard de euro”.

Aceştia mai spun că, având în vedere că asanarea urmărilor inundațiilor este un proces de durată, la sugestia Guvernului Serbiei transmit tuturor celor care vor să întindă o mână de ajutor – persoane fizice sau instituţii – că prioritar e nevoie de bani. Pentru ajutorarea victimelor inundaţiilor, aceştia informează şi că a fost deschis deja un cont bancar, la BCR, al cărui titular este Uniunea Sârbilor din România: RO46RNCB0565049294930001.

Print Friendly, PDF & Email