Zi de naştere, donată pentru ajutorarea unui copil bolnav

Un voluntar al Asociaţiei Academia Mămicilor din Timișoara, coordonator al campaniei lunare de donare de sânge din cadrul proiectului Implică -te şi schimbă destine pentru copiii de la Spitalul „Louis Țurcanu”, din Timişoara, a ales să-şi sărbătorescă ziua de naștere alături de proiectul  Donează-ţi ziua de naştere, încercnd să ajute un băieţel grav bolnav.

 

Gabriela Cigan, voluntar la Academia Mămicilor din Timişoara, s-a născut  la 2 iunie, acum 45 de ani, şi îşi doreşte să aducă un strop de culoare și bucurie în viața unor oameni care au mare nevoie de așa ceva. „Cel mai frumos cadou pe care şi-l doreşte de ziua ei este să dăruiască și vă îndeamnă și pe voi să dăruiți. A ales să facă asta pentru Daniel, un băiețel pe care noi îl putem ajuta să zâmbească din nou”, spune Gabriela Cigan.

La cei opt ani ai săi, Daniel a trecut deja prin mai multe încercări. Locul lui de joacă a fost, mult prea des, patul de spital. Bucuria de a alerga i-a fost oprită de tratamente și intervenții chirurgicale. În 2013, a ajuns la un spital din Timișoara. Diagnosticul: hidronefroză bilaterală, partea dreaptă gradul IV, iar pe partea stângă, de gradul III. Hidronefroza reprezintă o dilatație acută sau cronică a calicelor (conducturi renale care colectează urina din rinichi) și a bazinetului (segmentul colector format prin reunirea calicelor și care se prelungește cu uretera). În acelaşi an, în iulie, a fost operat. Trei ani mai târziu, în iunie, a fost operat din nou, dar starea de sănătate a degenerat. Singura șansă ca boala să rămână în stadiul în care este acum este ca Daniel să fie operat de un medic urolog pediatru de la o clinică din Budapesta.

Vă chem să dați o mână de ajutor unui pui de om care nu își dorește altceva decât să fie un copil obișnuit. Ceea ce pentru fiecare dintre noi poate fi doar un gest mic, pentru Daniel poate însemna șansa la viaţă. Banii pe care i-am cheltui, poate, pentru o zi în oraș pot aduce multe zile fericite unui băiețel care a fost prea greu încercat de soartă”, spune Daniela Cigan.

Contul în care se pot face donaţii, cu mențiunea “Pentru Daniel”, este: RO62BPOS36010919953RON02, deschis la Bancpost Sucursala Timiş, de Asociația Centrul de Asistență Socială și Cercetare a Interacțiunii Copil – Părinte, Cod fiscal: 33102961.

Print Friendly, PDF & Email