Universitatea Politehnica Timișoara, locul 1 pe țară în domeniul Computer Science

Foto: UPT

Conform ranking-ului Times Higher Education (THE) pentru anul 2022, Universitatea Politehnica Timișoara se plasează pe primul loc în țară în domeniul Calculatoare, Tehnologia informației și Informatică.

 

Potrivit Times Higher Education, dat publicității miercuri, 6 octombrie, în Marea Britanie, Universitatea Politehnica Timișoara este plasată pe locurile 600 – 800 la nivel mondial, zonă în care mai este plasată Universitatea „Babeş Bolyai” din Cluj Napoca. Pe domeniul Inginerie, Politehnica Timișoreană se situează pe locul 2 în țară și pe locul 1 între universitățile tehnice, la egalitate cu Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, ambele fiind situate, la nivel mondial, pe locurile 801-1000.

Rectorul UPT, conf. univ. dr. Florin Drăgan, a subliniat că această clasare a universităţii pe primele locuri în țară și pe locuri fruntașe la nivel mondial „este o consecință a culturii performanței, promovată mereu în UPT, dar și a eforturilor depuse în ultima perioadă și a deschiderii către cercetare, prin proiecte în zonele tehnologiei de vârf în care Politehnica are o expertiză temeinică, cum sunt inteligența artificială, microelectronică, securitatea cibernetică, cercetarea multidisciplinară în colaborare cu alte universități, ingineria fiind, în societatea de azi, fundamentul pentru majoritatea proiectelor de cercetare aplicată.”

Rector UPT, Florin Drăgan. Foto: UPT

Clasamentul britanic THE este unul dintre cele mai prestigioase și comprehensive clasamente internaționale ale universităților, sistemul de clasificare luând în analiză criterii complexe legate de predare, cercetare, relația cu mediul socio-economic și internaționalizare.

Potrivit reprezentanţilor UPT, pentru evaluarea în vederea clasificării în domeniile Computer Science sau Engineering, o universitate trebuie să aibă minimum 500 de publicații în cei cinci ani anteriori colectării datelor în fiecare domeniu și un număr minim de cadre universitare care au activitate în aceste domenii (Computer Science, cel puțin 1% dar nu mai puțin de 20 iar pentru Inginerie cel puțin 4% din total).

Print Friendly, PDF & Email