Un nou acord de cooperare între Universitatea Politehnica Timișoara și Universitatea Tehnică din München

Universitatea Politehnica Timișoara a semnat, zilele trecute, un nou acord de cooperare cu Universitatea Tehnică din München, care certifică astfel continuarea unei colaborări de peste 20 de ani.

 

O delegație a Universității Politehnica Timișoara a făcut, zilele trecute, o vizită de lucru în Germania, la invitația colegilor de la Universitatea Tehnică din München. Aceasta s-a concretizat prin semnarea unui nou acord de cooperare între cele două universități.

Universitatea Politehnica Timișoara și Universitatea Tehnică din Muenchen au început colaborarea în 1993, iar în 2005 au semnat o addendă referitoare la acordarea unei diplome duble.

Continuarea acordului de dublă diplomă exprimă încrederea celei mai mari universități tehnice din Germania în calitatea procesului educațional din Universitatea Politehnica Timișoara. Faptul că suntem singurii parteneri din România ai reputatei universități germane ne onorează și ne obligă să păstrăm cele mai înalte standarde în activitatea educațională pe care o desfășurăm”, declară prof. dr. Viorel-Aurel Șerban, rectorul UPT, cel care a condus delegaţia timişoreană la München.

Acest acord, precum și posibilitățile de noi parteneriate, identificate pe parcursul vizitei, în domeniile Știința Materialelor, Inginerie Mecanică și Construcții, reprezintă încă o recunoaștere internațională pentru UPT, declară oficialii universităţii timişorene.

Înființată în 1868, Universitatea Tehnică din München are la ora actuală peste 40.000 de studenți și cuprinde 14 facultăți, trei centre integrate și șapte institute centrale de cercetare. 17 profesori și Alumni ai TUM sunt purtători ai premiului Nobel. Această universitate este cotată pentru a treia oară consecutiv, ca „universitatea germană numărul unu” în QS World University Ranking, iar în Reuters-Ranking „Europe’s Most Innovative Universities” se clasează pe locul patru.

Print Friendly, PDF & Email