Universitatea de Vest din Timişoara lansează un nou program de studii postuniversitare în premieră națională

Foto: UVT

Universitatea de Vest din Timișoara anunţă lansarea, în premieră națională, a unui nou program de studii postuniversitare într-un domeniu de vârf al aplicațiilor informatice, Antreprenoriat în Blockchain.

 

Domeniul ales, dar și valoarea mentorilor și a lectorilor care vor susține disciplinele incluse în cadrul acestui nou program, poziționează Universitatea de Vest din Timișoara în avangarda universităților europene care introduc domeniul Blockchain în aria curriculară și între preocupările de cercetare avansată pe care le dezvoltă.

Domeniul aplicațiilor informatice de tip Blockchain este considerat, în plan internațional, drept unul cu cele mai extinse oportunități de dezvoltare, explică reprezentanţii instituţiei: „Aplicabilitatea sa este în continuă extindere, atât pentru sectorul tranzacțiilor cu criptomonede – tehnologia Blockchain aflându-se la baza generării monedei virtuale Bitcoin, cât și a altor câteva sute de variante de criptomonede –, dar și pentru alte domenii-cheie, precum medicina sau administrația.”

Cursul se adresează atât celor interesați de dezvoltarea unei cariere în domeniul Blockchain, cât și celor interesaţi să obțină mai multe informații despre o piață care a cunoscut în ultima perioadă o dezvoltare explozivă şi din punct de vedere al cotei de piață în cazul criptomonedelor, și din punct de vedere tehnologic și al potențialului în diverse domenii industriale.

Programul postuniversitar Antreprenoriat în Blockchain este gestionat de către Facultatea de Matematică și Informatică, în cadrul căreia se află un grup de cercetare interdisciplinară în Blockchain și Programare a criptomonedelor. Coordonatori ai grupului sunt prof. dr. Viorel Negru și lector dr. Ciprian Pungilă.

Printre mentorii invitați se află și antreprenorul Mihai Alisie, cofondator al proiectului Ethereum, al doilea cel mai mare proiect din piaţa criptomonedelor din lume. Anul trecut, Mihai Alisie a fost prezent la UVT, când a conferențiat în cadrul Workshop-ului Blockchain – Inovație și aplicabilitate în Business. Proiectul pe care l-a dezvoltat, Ethereum, avea anul trecut o capitalizare de piaţă de 23 de miliarde dolari şi o valoare de circa 215 dolari per monedă. Alături de acesta, vor susține module de curs și seminarii ori activități de proiecte aplicative viceguvernatorul BNR, prof. dr. Leonardo Badea, managerul Armand Doru Domuța, antreprenor Restart Energy Timișoara, prof. dr. Carmen Holotescu, prof. dr. Valentin Munteanu, prof. dr. Bogdan Dima, lector dr. Ciprian Pungilă, lector dr. Răzvan Bogdan și lector dr. Cristian Cira.

„UVT se integrează în cercul de elită al universităților care și-au deschis un domeniu special al studiilor universitare și cercetării prin programe dedicate tehnologiilor Blockchain. Este un nivel de avangardă al programelor de studii dedicate tehnologiilor de criptare, prin care se deschide o nouă eră digitală, cu aplicabilitate în economia reală. UVT, centrul universitar timișorean și, bineînțeles, România, se alătură astfel cercului universităților de prestigiu și țărilor în care se studiază domeniul Blockchain, așa cum sunt prestigioasele Massachusetts Institute of Technology (MIT) și Cornell University, din SUA, sau IT University Copenhaga și University of Nicosia, din Europa”, spune rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Înscrierile la acest curs se fac în luna iulie. Până la data de începere oficială a înscrierilor, care va fi anunțată, cei interesați se pot pre-înscrie la acest program de studiu postuniversitar, fiind invitați să-și anunțe aplicația prin e-mail, trimițând o scrisoare de intenție, alături de un Curriculum Vitae, la adresa de e-mail blockchain.info@e-uvt.ro.

Print Friendly, PDF & Email