Memorandum de cooperare între Universitatea de Vest din Timișoara și Institutul pentru Securitate Națională și Internațională din Belgrad

La invitația conducerii Institutului pentru Securitate Națională și Internațională din Belgrad, Facultatea de Știinte Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicării a Universităţii de Vest din Timişoara a semnat un memorandum și un protocol de cooperare pentru dezvoltarea de programe și proiecte comune în domeniul studiilor de securitate.

 

Universitatea de Vest din Timișoara a dezvoltat, în cadrul Facultății de Știinte Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicării, un program masteral de Studii de Securitate Globală, singura ofertă specializată de studii în securitate din vestul României, cu o durată a studiilor de doi ani, anunţă reprezentanţii UVT.

În cadrul demersurilor de extindere internațională a proiectelor asociate acestui program masteral, Facultatea de Știinte Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicării își dezvoltă parteneriate universitare și de cercetare în aria Balcanilor de Vest. În această etapă, colaborarea inițiată prin semnarea Memorandumului de cooperare cu Institutul pentru Securitate Națională și Internațională din Belgrad completează sfera intereselor universitare deschise de către UVT prin Masterul de Studii de Securitate Globală.

Din partea UVT, documentul a fost semnat de rectorul universităţii, prof. univ. Marilen Pirtea, şi de conf.univ. Florin Lobonț, decanul facultăţii.

Marilen Pirtea declară că apreciază deschiderea cu care mediul universitar sârb își dezvoltă parteneriatele universitare și preocupările academice în cercetarea domeniului securității internaționale. La Belgrad, rectorul UVT a avut întâlniri și schimburi de idei în domeniul educației universitare și al cercetării științifice internaționale cu ministrul Educației, Științei și Dezvoltării Tehnologice din Serbia, Mladen Šarčević,  cu prodecanul Facultății de Studii de Securitate din cadrul Universității din Belgrad, prof. dr. Zoran Dragišić, cu vicepreședintele Parlamentului Serbiei, prof. dr Vladimir Marinković, și cu președintele Comisiei de Finanțe și Buget din Parlamentului Serbiei, prof.dr. Aleksandra Tomić.

Agenda discuțiilor cu reprezentanții sârbi a vizat dezvoltarea ariei programelor universitare internaționale, cercetarea științifică din domeniul științelor politice și relațiilor internaționale, cât și oportunitățile de schimburi și proiecte transfrontaliere la care mediile universitare român și sârb pot participa și coopera, mai transmit oficialii UVT.

Print Friendly, PDF & Email