Un angajat al Casei de Pensii Lugoj, suspectat că a falsificat adeverinţe pentru pensii în valoare de 200.000 de lei

Casa de Pensii LugojLa Casa Locală de Pensii Lugoj au loc, azi, mai multe percheziţii, fiind vizat un angajat al instituţiei suspectat că a falsificat adeverinţe de vechime în muncă pentru mai multe persoane, pentru ca acestea să primească pensii ilegal. Prejudiciul creat este estimat la 200.000 de lei.

 

Potrivit unui comunicat de presă transmis al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului  Timiş, poliţiştii Biroului de Investigare a Fraudelor Lugoj, cu sprijinul Serviciului de Investigare a Fraudelor din Timişoara, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul Judecătoriei Lugoj, fac şase percheziţii la Casa Locală de Pensii Lugoj şi la mai multe maşini. În acest caz este vizat un angajat al Casei Locale de Pensii Lugoj, care ar fi falsificat, în schimbul unor sume de bani, adeverinţe de vechime în muncă pentru mai multe persoane, pentru ca acestea să primească pensii ilegal.

În perioada 2005 – 2012, cel în cauză ar fi întocmit în fals, în schimbul unor sume de bani, adeverinţe de vechime în muncă pentru mai multe persoane din zone rurale aparţinând municipiului Lugoj şi oraşului Făget, în baza cărora ar fi fost acordate în mod ilegal pensii. În urma cercetărilor, s-a stabilit că angajatul ar fi întocmit aceste adeverinţe, în schimbul unor sume de bani cuprinse între 150 şi 3.000 de lei”, se arată în comunicat, citat de Mediafax. Potrivit Poliţiei Timiş, bărbatul ar fi fost ajutat de tatăl său, fost angajat al unei societăţi comerciale, pe numele căruia ar fi fost întocmite adeverinţele: „În activitatea infracţională acesta ar fi fost sprijinit de tatăl său, fost administrator al unei societăţi comerciale în numele căreia ar fi fost întocmite adeverinţele. În prezent societatea respectivă este radiată de la Oficiul Registrului Comerţului”.

Până în prezent au fost identificate 15 persoane care ar fi obţinut în mod ilegal pensii pentru limită de vârstă. Prejudiciul creat prin comiterea faptelor se ridică la peste 200.000 de lei. În acest caz, poliţiştii efectuează cercetări pentru înşelăciune prin folosirea de nume sau calităţi mincinoase ori alte mijloace frauduloase, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

Print Friendly, PDF & Email