Omul de afaceri Georgică Cornu, a fost reţinut, suspectat într-un dosar de evaziune fiscală

Georgica CornuOmul de afaceri Georgică Cornu, suspectat într-un dosar de evaziune fiscală de 61 de milioane de lei, a fost reţinut, în dimineaţa aceasta, de procurorii D.I.I.C.O.T., după ce a fost audiat timp de aproape 12 ore.

 

Georgică Cornu a fost audiat la sediul D.I.I.C.O.T. Timişoara pe parcursul întregii nopţi de 27 spre 28 martie, alături de alte 13 persoane. Potrivit procurorilor D.I.I.C.O.T., citaţi de Mediafax, Georgică Cornu a fost reţinut pentru 24 de ore pentru evaziune fiscală şi constituire de grup infracţional organizat, el fiind transferat în arestul Poliţiei Timiş.

Alături de el a mai fost reţinut, tot pentru 24 de ore, şi Mihai Zaharie, un bărbat de la Strehaia, judeţul Mehedinţi, pentru aceleaşi infracţiuni. Alte 12 persoane au fost audiate noaptea trecută, însă acestea vor fi cercetate în libertate, fiind puse sub control judiciar.

Poliţişti de la Crimă Organizată şi de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din judeţele Timiş, Mehedinţi şi Gorj, coordonaţi de procurorii D.I.I.C.O.T. Timişoara, au făcut, în dimineaţa de 27 martie, peste 20 de percheziţii în aceste judeţe, la mai multe persoane suspectate de evaziune fiscală, în dosar fiind vizat şi omul de afaceri Georgică Cornu. Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, au fost vizate şi sediile grupului de firme Izometal-Confort din Timişoara deţinut de omul de afaceri Georgică Cornu, dar şi locuinţa acestuia.

Conform surselor citate, contra unui comision, un grup de persoane din Strehaia, judeţul Mehedinţi, procurau facturi false pentru cumpărarea de materiale de construcţii, care erau apoi introduse în contabilitate. Prejudiciul în acest caz este estimat la 61 de milioane de lei, bani care, potrivit surselor citate, ar fi fost încasaţi de Georgică Cornu.

Deocamdată vreau să văd ce acuzaţii mi se aduc. Ori sunt prost, ori tâmpit, pentru că, dacă am făcut această evaziune, cum au intrat firmele mele în insolvenţă? Din 2007 până în 2012, în calitate de om de afaceri, am plătit statului impozite şi TVA de 30 de milioane de euro şi băncilor 70 de milioane de euro, însemnând dobânzi şi penalităţi. Mulţamul a fost că a trebuit să intru în insolvenţă. Acum, când trebuie să mă judec pentru drepturile mele, eu sunt hărţuit. Dacă eu am evazionat aceşti bani, ei undeva trebuie să fie. M-aş bucura ca cine a descoperit aceşti bani fraudaţi să îi aducă şi să îi bage în circuit”, declara, joi, în timp ce venea de la Bucureşti spre Timişoara, Georgică Cornu.

Acesta şi-a început activitatea în construcţii în anul 2000, realizând lucrări de infrastructură şi la reţele de canalizare şi termoficare în mai multe oraşe din ţară, între care Drobeta Turnu Severin şi Timişoara. În anul 2012, grupul de firme Izometal-Confort al omului de afaceri Georgică Cornu a intrat în insolvenţă, având datorii de zeci de milioane de euro.

În anul 2006, Georgică Cornu a câştigat primul mandat în fruntea Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timişoara. În 2010, el a fost reales, iar în luna februarie 2014 Cornu a câştigat al treilea mandat la conducerea aceleiaşi instituţii.

Print Friendly, PDF & Email