La Timişoara a fost inaugurat, ieri, Centrul regional de competenţe şi dezvoltare a furnizorilor în sectorul automotive, un proiect european cu o valoare de peste 12,6 milioane de lei.
Centrul Regional de Competenţe şi Dezvoltare a Furnizorilor din Sectorul Automotive – un proiect al Primăriei Timişoara, cu finanţare europeană – susţine implementarea unui pachet de servicii şi a unor programe de training în beneficiul întreprinderilor din sectorul automotive, toate acestea vizând creşterea competenţelor furnizorilor regionali din domeniul construcţii de maşini/automotive şi, implicit, creşterea performanţei sectorului automotive la nivel regional. Fapt care, se estimează, va conduce la sprijinirea dezvoltării durabile a polului urban de creştere Timişoara prin creşterea atractivităţii zonei pentru investiţii.
Potrivit reprezentanţilor Primăriei Timişoara, acest proiect, care a avut ca perioadă de aplicare intervalul 22 august 2012-31 decembrie 2015, are două obiective. Primul obiectiv a fost construcţia unei clădiri şi a amenajărilor necesare funcţionării Regional de Competenţe şi Dezvoltare a Furnizorilor din Sectorul Automotive, compusă dintr-un corp de birouri P+E şi două hale de producţie, pe o suprafaţă de 1.600 de metru pătraţi, formată din trei corpuri independente: un spaţiu administrativ, de recepţie, punct de informare cu birouri, săli de training, un laborator de măsurare/testare, un laborator injecţie mase plastice şi un laborator maşini cu comandă numerică. Lucrările au fost executate de SC Constructim SA şi SC Stareto SRL, din Timişoara, pe perioada a 20 de luni, întgre 3 septembrie 2013 şi 21 noiembrie 2015.
Al doilea obiectiv l-a reprezentat dotarea centrului cu echipamente de specialitate de ultimă generaţie folosite în industria automotive: un centru de prelucrare cu comandă numerică, un strung cu comandă numerică, o maşină de măsurat în coordonate şi o maşină de injecţie mase plastice. Echipamentele de lucru au fost furnizate de SC Allmetech Tools & Machines SRL, din Iaşi.
Valoarea totală de finanţare a acestui proiect este de peste 12,6 milioane de lei (inclusiv TVA), din care valoarea lucrărilor este de peste 6,1 milioane de lei (inclusiv TVA), iar a echipamentelor de lucru, de peste 4,8 milioane de lei (inclusiv TVA).
Ultimele comentarii