Teatrul German din Timişoara a fost invitat să participe la cea de-a 31 ediție a Festivalului Național de Teatru cu trei spectacole din repertoriul stagiunii trecute, câte unul pentru fiecare din cele trei categorii propuse de juriu în cadrul festivalului.
Ieri a fost anunțată lista celor 38 de spectacole selecționate să facă parte din cea de-a 31 ediție a Festivalului Național de Teatru, care se va desfășura, exclusiv online, în perioada 6-14 noiembrie.
La categoria Creația, Teatrul German din Timişoara a fost invitat să participe cu spectacolul Katzelmacher. Dacă n-ar fi vorba despre iubire de Rainer Werner Fassbinder, în regia Eugen Jebeleanu, un spectacol complex, multistratificat, care analizează dintr-o perspectivă intimă relațiile noastre cu ceilalți în circumstanțele politice, sociale și interpersonale actuale.
La categoria Recreația va participa cu Après Ski – Liniște aici sus!, de Klaus Eckel, după un concept de Niko Becker, un performance de tip one man-show care abordează problematica individului în context unei lumi care forțează individul la înstrăinare de propria viață, dar și despre redescoperirea de sine atunci când destinul ne oferă suficient timp de contemplare.
Pentru categoria Re-creația, va fi prezent cu spectacolul V.I.P. – Very Isolated Person, adaptare liberă după Pescărușul, de A.P. Cehov, conceptul și regia Paulei Lynn Breuer și a Olgăi Török, un spectacol de tip performance care analizează meseria și destinul actorului în perioada teatrului online și a unui an și jumătate (cel puțin) teatru cu sală goală, închis publicului.
Reprezentanţii TGST spun că este o mare bucurie această participare cu nu mai puțin de trei spectacole, prima de asemenea anvergură din 2012, în condițiile epidemiologice actuale, care au limitat, ba chiar au restricționat accesul publicului în sala de teatru. „Suntem bucuroși că instituția noastră poate participa cu trei producții la FNT. După câte știm nu există nici un alt teatru din țară care să fi fost onorat cu o invitație asemănătoare la ediția festivalului din acest an. După o perioadă foarte dificilă prin care a trecut TGST este confirmarea faptului că nu ne-am pierdut reperele pentru montări de înaltă ținută artistică”, declară Rudolf Herbert, directorul artistic al TGST.
Ultimele comentarii