Ștefan Popa Popas, invitat la Bruxelles, pentru a promova imaginea României

Maria Grapini Martin Schulz si Stefan Popa PopasO manifestare menită să promoveze imaginea României în Parlamentul European, prin intermediul unor personalități culturale, a avut loc zilele trecute, la Bruxelles, în organizarea europarlamentarului Maria Grapini.

 

Europarlamentarul Maria Grapini – fostă membră PC, actuală membră a recent înființatului Partid al Puterii Umaniste – a organizat în 1 iulie, la Bruxelles un eveniment menit să promoveze imaginea României în Parlamentul European. Acesta a inclus o conferință susținută de actorul Dan Puric și vernisajul unei expoziții semnată de caricaturistul timişorean Ștefan Popa Popas, căruia i s-au alăturat Marian Avramescu și Leonida Năstase.

La eveniment, se arată într-un comunicat trimis la redacţie de la Cabinetul europarlamentarului Maria Grapini, au mai participat ambasadorii români Ștefan Tincă și Mihnea Motoc, ambasadorul Republicii Moldova, președintele Parlamentului European, Martin Schultz, președintele Grupului S&D, Giani Pitella, europarlamentari din România, Germania, Marea Britanie, Italia, Cehia, Polonia, Suedia, Bulgaria și numeroși români care locuiesc în Belgia.
Conferința și vernisajul s-au bucurat de un real succes, iar sute de persoane au stat, de la ora 10 până la ora 22, la rând pentru a primi un portret realizat de cei trei artiști români. În spiritul ospitalier ce ne caracterizează, evenimentul s-a încheiat cu o masă tradițională românească”, se arată în comunicat.

Maria Grapini își exprimă satisfacția că, exact la încheierea unui an de activitate a sa în Parlamentul European, a reușit să organizeze un eveniment menit să demonstreze că România are valori de talie internațională: „Cred că prin acțiuni culturale putem promova România. Avem oameni valoroși în toate domeniile. Cultura poate crea punți între țări și între oameni! Mulțumesc, în mod deosebit, presei din România care ne-a fost alături!”.

În primăvară, Maria Grapini a fost acuzată public de către europarlamentarul PMP Cristian Preda că ar fi exercitat presiuni asupra reprezentanților Institutului Cultural Român, în vederea finanțării acestei conferințe al cărei protagonist urma să fie Dan Puric, promotor al ideilor ideologului oficial al Moscovei, Aleksandr Dughin. Acuzaţii respinse, la vremea respectivă, de Maria Grapini.

De altfel, evenimentul de zilele trecute, de la Bruxelles, nu s-a făcut cu fonduri de la ICR, după cum declară oficiali ai instituţiei, evoluând sub însemnele recent înființatului Partid al Puterii Umaniste, al cărei membru este şi Maria Grapini, după demisia sa din PC.

 

Citeşte şi:

Acuze de sprijin al propagandei pro-ruse, la adresa eurodeputatului Maria Grapini

 

Maria Grapini, despre Dan Puric: „Ştim bine cât de apreciate sunt în țară spectacolele «Suflet românesc»”

Print Friendly, PDF & Email