Timişoara se pregăteşte de Festivalul Bega Bulevard

Bega Bulevard Cursa ratustelor 2013A şaptea ediţie a Festivalului Bega Bulevard se pregăteşte de start. Un eveniment cultural care va face ca, în Timişoara, concertele, defilarea de ambarcaţiuni, jongleriile cu foc şi expoziţiile să facă parte din peisaj, timp de trei zile.

 

A şaptea ediţie a Festivalul Bega Bulevard, un eveniment organizat de Primăria Timişoara, va avea loc în zilele de 5 – 7 septembrie. Acest festival, ajuns la a şaptea ediţie, reprezintă, spune Dan Diaconu, viceprimarul liberal al Timişoarei, nu doar un eveniment de anvergură în agenda culturală a oraşului, ci şi “un reper de conştientizare a cetăţenilor privind multiplele posibilităţi oferite de şansa de a avea în mijlocul Timişoarei un «coridor verde» şi nepoluant, util şi atractiv din punct de vedere turistic, cum este râul Bega”.

Încă de la prima ediţie, organizată în anul 2008, Festivalul Bega Bulevard a dorit să atragă atenţia timişorenilor asupra importanţei pe care Bega o are pentru oraş şi asupra posibilităţilor de recreere, agrement, sport sau divertisment pe care le poate oferi. Iar acum, Municipalitatea se apropie de finalizarea proiectului de reabilitare a malurilor Begăi şi reluarea navigaţiei în regim de transport local. “Pentru timişoreni e vizibil deja că vor exista nouă staţii de vaporetto funcţionale, după achizitionarea ambarcaţiunilor”.

Viceprimarul Dan Diaconu mai spune că festivalul a fost gândit astfel încât să pună în evidenţă Bega şi din punct de vedere estetic, şi urbanistic, şi ecologic, astfel că, pe parcursul celor trei zile ale eveniemntului, vor fi organizate activităţi culturale, informative şi de divertisment. Toate aceste manifestări se vor desfăşura între Podul Mitropolit Şaguna (fostul Pod Tinereţii) şi Podul Traian, în parcul Alpinet, pe malul canalului Bega şi, evident, pe apă.

Primăria Timişoara anunţă că agenda festivalului va cuprinde o serie de concerte, spectacole, demonstraţii de navomodele şi numeroase activităţi pentru copii, ateliere de desen, pictură, face painting, expoziţii şi standuri de informare cu activităţi interactive, culturale şi artistice. În plus, timişorenii vor putea participa şi la concursul tradiţional de lansare pe Bega a răţuştelor de plastic. Anul acesta, anunţă reprezentanţii Municipalităţii, banii strânşi din vânzarea biletelor vor fi folosiţi pentru dotarea Formaţiunii de Intervenţie Rapidă pe bază de voluntariat SALVO, din cadrul Compartimentului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al Primăriei Timişoara.

Print Friendly, PDF & Email