Senatorul PP-DD de Timiş Ioan Iovescu se află în continuare în conflict cu linia pe care actuala conducere o imprimă partidului şi acuză influenţe din exterior menite să destabilizeze PP-DD şi să îl subordoneze intereselor PSD.
“Nu stau ghiocel, dar de plecat din partid nu plec”
Senatorul PP-DD de Timiş Ioan Iovescu susţine că a fost contactat telefonic de către Mircea Geoană şi că ar urma să aibă o întâlnire cu acesta, zilele acestea, imediat după reînceperea activităţii parlamentare. Ioan Iovescu spune că va accepta această invitaţie la dialog, însă, a precizat, opţiunea sa fermă este de a nu părăsi PP-DD. Şi aceasta cu excepţia situaţiei în care ar fi exclus din partid, din pricina conflictului deschis cu actuala conducere naţională şi cu actualul lider al formaţiunii, preşedintele Simona Man. Pe care senatorul timişean îi acuză, printre altele, de abuz de putere, de posibile înţelegeri oculte cu PSD-ul şi de practici neconforme cu prevederile statutului PP-DD.
“Eu nu stau ghiocel (în faţa actualei conduceri a PP-DD – n.r.), dar de plecat din partid nu plec”, spune Ioan Iovescu, adăugând şi că a solicitat organizarea unui congres al PP-DD în cursul acestui an, pentru că, apreciază el, desemnarea ca preşedinte al partidului a Simonei Man a fost abuzivă şi nu a ţinut cont de prevederile statutare privind desemnarea preşedintelui partidului. Şi aceasta întrucât, explică senatorul Ioan Iovescu, premergător congresului în cadrul căruia Simona Man a fost desemnată preşedinte, a fost schimbat peste noapte statutul partidului, responsabil pentru această situaţie fiind secretarul general Liviu Neagu. „Eu am spus că intenţionez să atac statutul la Curtea Constituţională, pentru încălcarea dreptului altor persoane de a candida”, declară Ioan Iovescu.
În ceea ce priveşte situaţia organizaţiei de la nivel judeţean, acesta a precizat că, în pofida intenţiei sale – declinate explicit în faţa conducerii partidului şi a preşedintelui Simona Man –, legată de preluarea, în calitate de interimar, a organizaţiei judeţene Timiş, pentru a o consolida, nu a primit niciun răspuns. Şi, mai adaugă el, până de curând, Simona Man dorea cu orice preţ să încredinţeze filiala judeţeană Timiş consilierului judeţean independent Petru Juravle. Acesta a părăsit, însă, PP-DD şi, subliniază senatorul Ioan Iovescu, şi-ar fi declinat orice intenţie de a prelua conducerea filialei judeţene a partidului, optând pentru statutul de independent.
Senatorul PP-DD Ioan Iovescu propune guvern de uniune naţională pentru 2015
În ceea ce priveşte soluţia pe care Ioan Iovescu o întrevede pentru acest an în plan naţional, acesta spune că singura variantă viabilă ar fi un guvern de uniune naţională, responsabil cu pregătirea bugetului pentru anul viitor. An în care urmează să aibă loc alegeri locale şi parlamentare, care ar urma să decidă, în baza votului exprimat de cetăţeni, asupra raportului de forţe politice. Din acest guvern de uniune naţională ar trebui să facă parte, potrivit lui Ioan Iovescu, “oamenii cei mai buni din fiecare partid în parte”, cu condiţia ca aceştia să nu deţină şi un mandat de parlamentar.
„Guvernul să guverneze ţara, iar parlamentarii să îşi facă treaba”, spune senatorul PP-DD. Potrivit aprecierii sale, cele mai importante proiecte care stau în faţa legislativului în acest an ar fi revizuirea Constituţiei şi eventuala modificare a Legii electorale. Ioan Iovescu şi-a exprimat şi opinia potrivit căreia deputaţii şi senatorii ar trebui să beneficieze de imunitate exclusiv pentru declaraţiile politice şi a adăugat că este de acord chiar şi cu măsura arestării preventive, cu condiţia, însă, ca aceasta să fie temeinic argumentată, iar “cei cercetaţi să nu fie închişi doar de dragul de a fi închişi”.
Acesta a adăugat acestav că ar fi imperios necesară o schimbare de viziune în ceea ce priveşte raportarea oamenilor politici la politică. “La partid vii să faci politică, să candidezi. (…) Niciun partid nu trimite bani spre membri”, declară Ioan Iovescu. Potrivit aprecierii acestuia, o viziune utilă ar fi aceea care să îi activeze pe toţi membrii de partid şi să îi conştientizeze asupra rostului unei politici constructive şi coerente, construită într-o ierarhie a priorităţilor care plasează interesul naţional în prim-plan, înaintea intereselor de partid, de grup şi a celor personale.
“Din păcate, la noi lucrurile stau exact invers: interesul personal este pe primul loc, apoi vine interesul de grup, cel de partid, şi abia la urmă interesul naţional. Dacă ordinea s-ar inversa, lucrurile ar sta altfel şi treaba ar merge fără probleme”, spune senatorul Ioan Iovescu.
Ultimele comentarii