Senatorul PP-DD de Timiş Ioan Iovescu: “PP-DD a fost infectat cu cancerul PSD”

Ioan-Iovescu Foto RedesteptareaSenatorul PP-DD de Timiş Ioan Iovescu contestă actuala conducere a PP-DD, pe care o acuză că se lasă influenţată într-un mod nefast de PSD. Şi, mai acuză el, începutul iminentei disoluţii a PP-DD ar fi legat de infestarea partidului cu ceea ce acesta numeşte acum „cancerul PP-DD”, care ar fi reprezentat, în opinia sa, de secretarul general al PP-DD Liviu Neagu. Despre care afirmă că este “spionul PSD-ului în PP-DD” şi că s-ar afla în relaţii de afaceri cu vicepremierul Liviu Dragnea.   

 

Organizaţia PP-DD Timiş, condusă de un preşedinte fără drept de semnătură

Derută internă şi fricţiuni majore la vârf în interiorul PP-DD, după anunţarea rezultatelor finale ale alegerilor prezidenţiale de duminică. Un grup de parlamentari ai partidului, din care fac parte, printre alţii, deputaţii Liliana Mincă, Tudor Ciuhodaru, Daniel Fenechiu, Ştefan Burlacu şi Daniel Oajdea, a iniţiat o petiţie prin care anunţă că se poziţionează în opoziţie faţă de actuala conducere a partidului. Şi, spun deputaţii, până la limpezirea situaţiei interne din partid, aceştia îşi rezervă dreptul de a-şi coordona activităţile fără să mai ţină cont de recomandările venite din partea conducerii.

Senatorul PP-DD deTimiş Ioan Iovescu a anunţat, joi, că grupul de parlamentari care reprezintă PP-DD solicită conducerii partidului şi demararea procedurilor statutare pentru convocarea Congresului PP-DD, prin care să se pună capăt modului de acţiune abuziv şi discreţionar în care înţelege să procedeze actualul preşedinte al partidului Simona Man. Ei mai cer şi să se decidă asupra direcţiei viitoare de evoluţie a partidului.

Ioan Iovescu spune şi că, personal, acuză practicile de lucru ale preşedintelui PP-DD, Simona Man, pe care o condamnă că generează derută în partid şi că perpetuează inclusiv situaţia de criză internă din organizaţia PP-DD Timiş, prin faptul că nu doreşte să renunţe la ideea de a încredinţa conducerea organizaţiei judeţene Timiş consilierului judeţean independent Petru Juravle. Deşi, mai spune Ioan Iovescu, consilierul judeţean independent Petru Juravle şi-ar fi înaintat deja demisia din funcţia de preşedinte interimar al partidului, în care acesta fusese numit de Simona Man.

În plus, mai acuză senatorul Ioan Iovescu, prin decizia reprezentanţilor organizaţiei judeţene, conducerea interimară a PP-DD Timiş i-ar reveni acum de drept. “Sunt preşedinte ales, fără drept de semnătură”, spune senatorul PP-DD Ioan Iovescu, solicitând conducerii partidului să preia, până la desemnarea statutară a unui preşedinte, organizaţia, pentru a o stabiliza.

Eu sunt preşedintele PP-DD Timiş”, subliniază senatorul Ioan Iovescu, care admite, însă, că nu a dobândit un statut legal în acest sens şi că drepturile de preşedinte ale organizaţiei Timiş i-ar fi conferite, în baza statutului actual al partidului, doar prin numirea sa de către preşedintele Simona Man. Care refuză, însă, acest lucru, insistând să ofere conducerea demisionarului Petru Juravle, fost membru PP-DD, actualmente consilier judeţean independent. „Este inadmisibil ca un preşedinte de partid să refuze un senator şi să se agaţe de un independent care nu mai vrea (să conducă organizaţia judeţeană – n.r.)”, declară senatorul PP-DD Ioan Iovescu, afirmând despre sine că este un om care a dovedit loialitate faţă de partid şi consecvenţă.

Am cerut conducerii partidului să îmi dea organizaţia (PP-DD Timiş – n.r.) după europarlamentare”, mai spune senatorul Ioan Iovescu, afirmând, însă, că nu doreşte să candideze pentru şefia partidului şi să se instaleze definitiv în fruntea conducerii PP-DD Timiş, ci doar să refacă structurile interne ale partidului la nivel judeţean şi să le redea încrederea în partid celor, potrivit spuselor sale, 11.564 de votanţi ai PP-DD din Timişoara şi din judeţ.

 

„Alegerea lui Klaus Iohannis, un început al schimbării de atitudine în politica românească”

„Vreau să fac altfel de politică şi vreau să iasă din mocirlă Timişul”, mai spune senatorul PP-DD de Timiş, care adaugă că nădăjduieşte ca alegerea lui Klaus Iohannis în fruntea României să marcheze un început al schimbării de atitudine în politica românească. Despre care apreciază şi că ar trebui să reprezinte o schimbare a modului de lucru din Parlament, dar şi reconcilierea reprezentanţilor clasei politice cu reprezentanţii Casei Regale a României. “Aşa ar trebui să se lucreze în Parlament, cum s-a lucrat ieri şi alaltăieri (în primele două zile după anunţarea rezultatelor alegerilor prezidenţiale – n.r.) Mi-a plăcut şi faptul că noul preşedinte s-a întâlnit cu Regele. Aşa trebuia să se procedeze, nu cum au procedat Iliescu şi Băsescu”, opinează Ioan Iovescu. Potrivit aprecierii căruia „dacă nu era Iliescu, eram departe acum în România”.

Ioan Iovescu mai spune şi că, personal, a adus în discuţie, într-o întâlnire a reprezentanţilor conducerii partidului, care a avut loc între cele două tururi de scrutin ale alegerilor prezidenţiale, varianta susţinerii nemijlocite acordate candidatului ACL Klaus Iohannis, în detrimentul opţiunii de susţinere a candidatului alianţei PSD-UNPR-PC, Victor Ponta. „Am spus atunci (la şedinţa organizată pentru consultarea reprezentanţilor PP-DD, în vederea deciziei privind destinatarul sprijinului oferit de PP-DD – n.r.) că noi trebuie să facem ceva (pentru a veni în sprijinul candidatului ACL, Klaus Iohannis – n.r.)”, declară senatorul PP-DD, oferind detalii şi argumente confuze referitoare la modul în care conducerea actuală a partidului a înţeles să convoace şedinţa de consultare asupra deciziei de susţinere a unuia dintre cei doi candidaţi la alegerile prezidenţiale cu doar opt ore înainte de desfăşurarea acesteia. „Eu chiar mă bucur că a ieşit Klaus Iohannis, la un scor zdrobitor, mă bucur de numărul mare de aprecieri pe care îl are”, spune Ioan Iovescu, argumentându-şi astfel ceea ce declară a fi fost susţinerea sa, acordată încă dintru început lui Klaus Iohannis, enunţată în cadrul pretinsei şedinţe de consultare. În care, însă, potrivit informaţiilor sale, decizia conducerii de susţinere a lui Victor Ponta ar fi fost luată dinainte.

 „Dacă vom avea un preşedinte cu nume de floare, va fi rău în România”

În ceea ce priveşte poziţionarea fondatorului PP-DD, Dan Diaconescu, Ioan Iovescu a opinat că, după clarificarea opţiunilor acestuia, acestuia i-ar putea reveni poziţia de preşedinte onorific al partidului, “aşa cum i-am propus mai demult”.

Ioan Iovescu mai spune şi că este salutară alegerea lui Klaus Iohannis în fruntea României, cu atât mai mult cu cât, argumentează el, făcând apel la existenţa unei profeţii pe care ar fi cunoscut-o de acum câţiva ani şi pe care i-ar fi împărtăşit-o şi lui Crin Antonescu: “Dacă vom avea un preşedinte cu nume de floare, va fi rău în România”.

Deputaţii (parlamentarii PP-DD care contestă acum actuala conducere a partidului – n.r.) cred că, pe structura statutară, ar trebui să facem congres. Eu cer o conducere interimară în PP-DD”, mai spune Ioan Iovescu, exprimându-şi nădejdea că un astfel de interimat ar putea reprezenta o soluţie pentru o eventuală refacere a partidului.

Print Friendly, PDF & Email