Senatorul liberal Ben Oni Ardelean: “Se încearcă eliberarea culoarului de dreapta, prin demersuri de intimidare și hărțuire”

Ben-Oni-ArdeleanActuala situație cu care se confruntă mediul politic românesc este, opinează senatorul P.N.L. de Timiș Ben Oni Ardelean, “o problemă a structurilor comuniste care încă se mai zbat”. Deşi partidul său a ieşit recent dintr-o alianţă cu PSD, partidul care a dat politicienii cei mai înverşunaţi împotriva ideii de liustraţie, liberalul mai spune că “dacă s-ar fi respectat solicitările din Punctul 8 al Proclamaţiei de la Timişoara, România ar fi fost acum departe”.

 

P.N.L. este supus unor tentative de intimidare și hărțuire”

În ceea ce privește deruta de pe scena politică din România, senatorul liberal de Timiș Ben Oni Ardelean apreciază că și aceasta este tot “rezultatul unor ultime zvâcniri ale comunismului, care trebuie să se stingă, o dată pentru totdeauna”, și a adăugat că “pentru P.N.L. nu există nicio cale de întoarcere în U.S.L.”, existând în schimb posibilitatea ca partidul să ofere, în toamnă, un președinte și un premier liberal. “Alegerile europene vor fi doar un joc de etapă”, spune Ben Oni Ardelean, fiind convins că, și la alegerile europarlamentare, Timișoara și Timișul vor avea un scor bun, întrucât, motivează el, partea de vest a țării, cu județele Hunedoara, Caraș-sSeverin, Timiș și Arad, reprezintă un bazin electoral predilect de dreapta.

Cât despre partidul pe care îl reprezintă, Ben Oni Ardelean apreciază că P.N.L. este în acest moment singurul partid plasat în opoziție activă și constantă, acesta fiind și motivul pentru care “se încearcă eliberarea acestui culoar de dreapta, prin demersuri de intimidare și hărțuire”. Astfel explicăs senatorul liberal numeroasele cazuri de reprezentanți ai P.N.L. aflați în acest moment la închisoare sau în atenția unor structuri cum sunt D.N.A. sau A.N.I. “Partidul este însă stabil și se situează în acest moment pe un trend pozitiv”, mai spune senatorul liberal de Timiș, care susţine că nu există niciun fel de schisme interne în P.N.L, Ben Oni Ardelean catalogând discuțiile pe această temă drept “narcotizări de presă și politice”.

 

Marian VasileTarget de 25% la europarlamentare

În ceea ce privește target-ul pe care P.N.L. Timiș și l-a asumat pentru alegerile europarlamentare din mai, reprezentanții P.N.L. Timiș spun că acesta se ridică la 25%. “Rezultatele vor depinde de prezența la vot”, declară, însă, Marian Vasile, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, care a fost desemnat responsabil de campanie al P.N.L. la nivel județean. Marian Vasile opinează că “lucrul cel mai important va fi scoaterea cetățenilor la vot, pentru a genera rezultate reprezentative”, în caz contrar aplicându-se ceea ce a numit principiul tiraniei majorității.

Print Friendly, PDF & Email