Primarul Timişoarei a scos în stradă angajaţii societăţilor din subordine pentru a face curăţenie în oraş

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a dat startul campaniei „Timişoara curată”, în cadrul căreia a scos în stradă, de la prima oră a acestei zile, aproape trei sute de angajaţi ai societăţilor din subordinea Municipalităţii, dar şi condamnaţi cu drept de muncă, de la Penitenciarul Timişoara, anunţă Agerpres.

 

Am declanşat prima etapă a campaniei «Timişoara curată», de la ora 8, când au fost trimişi pe străzi peste 250 de lucrători de la toate societăţile Municipalităţii şi o parte de la penitenciar, cu misiunea de a face curat pe principalele artere, pe carosabile şi pe trotuare, din centru spre periferie”, a anunţat primarul Nicolae Robu, într-o conferinţă de presă.

Acesta spune că va fi „ras” stratul de praf şi pământ de lângă borduri şi adunat în saci, care vor fi colectaţi în maşini, iar societatea Aquatim va spăla ulterior carosabilul şi trotuarele cu apă sub presiune, inclusiv pe străzile din cartiere.

Primarul mai spune că, deşi a fost recent contractat, prin licitaţie, un operator de salubritate, nu poate intra pe teren decât în luna aprilie, întrucât are termen 90 de zile pentru a se organiza şi a-şi aduce în Timişoara utilajele necesare, pe care acum le cumpără: „Am considerat că nu putem lăsa oraşul în starea de insalubritate în care a ajuns şi (…) fiecare societate a Primăriei a primit o zonă de care se va ocupa în cadrul acestei campanii. Sigur, mă aştept şi la critici, dar nu puteam lăsa oraşul în insalubritate. Consider că este o situaţie de forţă majoră şi trebuie să facem cu toţii ceea ce este necesar pentru binele public.” Edilul a promis că, în scurt timp, Timişoara va deveni un exemplu de curăţenie.

Problemele au apărut după 1 noiembrie 2018, când serviciile de salubrizare ale oraşului s-au împărţit între Primărie şi asociaţia ADID, aflată în jurisdicţia Consiliului Judeţean Timiş, care are contract cu Retim.

Întrucât la prima licitaţie lansată de Primăria Timişoara nu s-a prezentat nimeni, curăţenia de subzistenţă care revenea Municipalităţii a fost asigurată, în limita posibilităţilor, de firma care administrează spaţiile verzi, din subordine.

„A fost o perioadă în care s-au acumulat mizerii, iar ADID a tăcut pentru că i-a convenit situaţia în care cu pietre se arunca în Primărie şi pentru ceea ce era treaba ADID. Nu ne-a acuzat niciodată, dar nici nu a recunoscut că aceasta era problema lor. Eu accept când Primăria trebuie criticată, când este de vină”, declara Nicolae Robu, la începutul anului.

Print Friendly, PDF & Email