Lider ALDE Timiş, către primarul Timişoarei: „Rechemați specialiștii să verifice rezistența porţii de intrare în oraş, de pe Calea Aradului”

Preşedintele ALDE Timiş îi solicită primarului Timişoarei să ia măsuri în privinţa panoului de la intrarea în oraş, de pe Calea Aradului, pentru a nu face şi acesta victime, aşa cum s-a întâmplat, în timpul furtunii de duminica trecută, cu cel de pe Calea Lugojului.

 

Liderul ALDE Timiş, Marian Cucşa, spune că o altă poartă de intrare în Timișoara ar putea face victime omenești la o eventuală furtună puternică, aşa cum s-a întâmplat cu cea de pe Calea Lugojului, în timpul furtunii din 17 septembrie, când vântul a desprins-o şi a aruncat-o peste o maşină, ucigând un tânăr aflat la volanul acesteia. „Este vorba despre poarta sau panoul publicitar, din Calea Aradului care, arătând similar cu cea din Calea Lugojului, deduc că a fost «înfrumusețată sau cosmetizată», că numai reabilitată nu putem spune că a fost, de aceeași firmă de arhitectură și construcții”, afirmă Marian Cucşa.

Acesta este motivul pentru care preşedintele ALDE Timiş îi solicită primarului Timişoarei, Nicolae Robu, să ia de urgență măsuri de siguranță în ceea ce privește acea poartă: „Să rechemați specialiștii să îi verifice rezistența, să o consolideze sau ce e nevoie să fie făcut pentru a nu mai risca să se prăbușească peste oameni la o «adiere» mai puternică de vânt! Avem destui copaci netoaletați corespunzător care au făcut victime în oraș! Cel puțin construcțiile proaspăt reabilitate cu zeci de mii de euro avem pretenția, noi, timișorenii, să fie construite ținând cont de toate elementele și normele de siguranță.”

Print Friendly, PDF & Email