Primarul Timişoarei vrea montarea de senzori în oraș, care să măsoare și viteza vântului

Primarul Timișoarei anunţă, după furtuna devastatoare din 17 septembrie, că dorește montarea de senzori în oraș, inclusiv pe mijloacele de transport în comun, pentru măsurarea parametrilor aerului, cu precădere a vitezei vântului.

 

Am lansat un brainstorming în Primărie, cu măsuri pe care trebuie să le luăm pe viitor, pentru a fi mai bine pregătiți în diverse situații de urgență. Aștept să îmi vină toate ideile, din toate structurile, apoi vom face o discuție”, a declarat azi, potrivit Agerpres, primarul Nicolae Robu.

Edilul a explicat că dorește constituirea de către Municipalitate a unei rețele de senzori ai orașului pentru a măsura și alți parametri ai aerului. Adăugând că un oraș al zilelor noastre, cu tehnologiile de acum și cu conceptul de smart city, trebuie să dispună și de o rețea de senzori care să măsoare diverși parametri de mediu de interes, inclusiv noxele, dar nu doar parametri de mediu.

Informațiile vor fi prelucrate, iar în baza lor ar putea fi avertizată populația și prin acest sistem, pe lângă avertizările emise la nivel național, explică primarul.

Am aflat că o firmă măsoară parametrii vântului. Încă nu am o validare a informației (…). Neoficial, mi s-a spus că vântul a avut 148 km/h (în timpul furtunii din 17 septembrie – n.r.). Noi putem să ne protejam și printr-o investiție care să nu fie foarte mare și să măsurăm acei parametri care prezintă interes, pe lângă avertizările care se lansează la nivel național”, a mai declarat primarul Nicolae Robu.

Print Friendly, PDF & Email