Consilier PSD, către primarul Timişoarei: „Chemaţi societățile din subordine la igienizarea oraşului”

PSD Timiș îi solicită primarului Timişoarei să facă un apel către conducerile societăților comerciale din subordinea Municipalităţii să vină în sprijinul Primăriei pentru igienizarea oraşului, după furtuna din 17 septembrie.

 

Acest demers, transmite PSD Timiş, într-un comunicat, este necesar cu atât mai mult cu cât societatea Retim, responsabilă cu salubrizarea oraşului, ar fi solicitat plata pentru serviciile de colectare a deşeurilor vegetale şi de construcţii rezultate în urma furtunii din 17 septembrie.

Ne-am fi așteptat la un comportament «în forță» al primarului Nicolae Robu, în relația cu companiile din subordinea Municipalității în ceea ce privește igienizarea orașului, însă atitudinea edilului față de Retim, spre exemplu, a fost una extrem de blândă. Dacă, spre exemplu, s-ar fi implicat în acest sens atât cât s-a implicat pentru obținerea de bani pentru echipa sa de fotbal ACS Poli, Timișoara ar fi fost astăzi mult mai curată, iar urmele furtunii din 17 septembrie nu ar mai fi existat. Dar prioritară este jucăria proprie, nu Timișoara”, acuză consilierul local Dan Idolu, preşedintele Grupului consilierilor locali PSD

Acesta mai spune că societățile comerciale care au răspuns apelului primarului pentru finanţarea ACS Poli ar trebui să se implice și în această finanţare de care comunitatea are atâta nevoie, „în condițiile în care Municipalitatea a dat dovadă de slăbiciuni evidente în intervenţiile post eveniment meteo”.

Dan Idolu declară că lipsa unui plan eficient în situaţii de urgenţă, dotarea precară, resursele umane limitate şi nemotivate și politicile aplicate de societățile comerciale din subordinea Consiliului Local – „Retim solicită bani pentru a ridica resturile vegetale” –, au demonstrat incapacitatea administrației de a gestiona o situaţie de o asemenea gravitate. Şi, mai spune el, se impune „solicitarea sprijinului măcar a societăţilor partenere domnului Nicolae Robu în susţinerea financiară a ACS Poli”.

Print Friendly, PDF & Email