Primarul Timişoarei își dorește hipermarket-uri și piețe țărănești în oraș

Primarul Timişoarei a anunţat azi că vrea hipermarket-uri și piețe țărănești în oraş, nu exclusiv în spațiul extraurban, așa cum „ministrul Agriculturii îi îndeamnă pe parlamentari să legifereze un proiect de lege” şi îi solicită acestuia să lase comunitățile locale să-și stabilească singure „binele”.

 

Sunt un primar care vrea hipermarket-uri în oraș, nu în afară, după cum vreau și piețe țărănești și mici magazine tot în oraș. Tocmai am citit că ministrul Agriculturii îi îndeamnă pe parlamentari să legifereze scoaterea hipermarket-urilor în afara orașelor și simt nevoia să intervin. Știu că mai mulți parlamentari de toate orientările politice și-au făcut în timp adevărate campanii cu această temă, motivația tuturor fiind grija față de producătorii autohtoni”, a declarat azi, citat de Agerpres, primarul Timişoarei, Nicolae Robu.

Edilul consideră că este necesară purtarea de grijă pentru producătorii autohtoni, dar nu lovind în competitorii lor, ci, spre exemplu, acționând astfel încât ei să primească subvenții la nivelul la care primesc omologii lor din alte state membre UE.

Producătorilor autohtoni să li se dea bonusuri pentru cultivarea soiurilor tradiționale gustoase, care ne-au făcut faimă ca țară, iar acelora dintre noi de peste un anumit prag de ani, deliciul. Apoi, pentru producțiile bio să li se faciliteze desfacerea prin crearea, în marile orașe, de piețe dedicate, «piețe țărănești», precum și într-o mulțime de alte moduri”, mai spune Nicolae Robu.

Primarul susține că trebuie avută în vedere purtarea de grijă și față de consumatori și nu doar pentru că aceştia sunt mult mai numeroși, ci pentru că sunt parte a unei legități numite „legea cererii și a ofertei, pe care dacă o sfidăm, am văzut în comunism unde putem ajunge”.

Nicolae Robu a mai spus că vrea ca, dacă doreşte să cumpere produse din piață, să aibă piață la îndemână, iar dacă doreşte să cumpere produse din hipermarket, să aibă hipermarket-ul la îndemână. „Și ambele dorințe le cam am o dată pe săptămână. Nu mi-ar conveni absolut deloc ca pentru una sau cealaltă să fiu nevoit să fac kilometri, consumând inutil carburant, deci bani și timp, aglomerând, alături de alții ca mine, traficul și producând uzuri mașinii și drumurilor”, a detaliat edilul.

Nicolae Robu le cere parlamentarilor la care a făcut apel ministrul Agriculturii să nu reglementeze lucrurile „excesiv”, ci să lase comunitățile locale să-și stabilească ele „binele”, făra a le fi impus.

Print Friendly, PDF & Email