Un pompier de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș a fost surprins rugându-se la statuia Sfintei Fecioare Maria, din Piața Maria, din Timișoara.
Pompierul, care dorește să-i fie păstrat anonimatul, a acceptat publicarea fotografiei pe pagina de Facebook a ISU Timiș, pe care a însoțit-o cu următoarea rugăciune:
„Doamne, Tu m-ai înzestrat cu curaj încă de când m-am născut, iar multele nenorociri la care am intervenit, mi-au întărit acest curaj și m-au făcut mai puternic.
Astăzi însă, inima îmi tremură în mine, și nu pentru viața mea, căci eu sunt obișnuit cu riscul, ci pentru cei dragi ai mei. Mi-e teamă, Doamne, să-mi strâng în brațe copilul care mă așteaptă cu nerăbdare să mă întorc acasă. Îmi este teamă să-mi sărut soția, care a ajuns să nu mai doarmă nopțile tot gândindu-se la mine. Îmi este teamă să-mi îmbrățișez părinții, care sunt atât de mândri de mine. Îmi este teamă să dau mâna cu un prieten, care îmi era ca și un frate. Atâtea temeri se ascund în inima mea strânsă de durere. Dar Tu, Doamne, toate le cunoști. De aceea, mă rog azi Ție, protejează-mi familia și prietenii dragi. Veghează asupra lor, cum și eu veghez la liniștea celor pentru care mi-am dedicat viața! Nu lăsa ca niciun rău să se atingă de ei!
Nu lăsa ca frica și disperarea să pună stăpânire peste noi!
Nu lăsa ca distanțarea aceasta socială să ne afecteze relațiile și să ne facă mai insensibili la nevoile celorlalți!
Și te mai rog, Doamne, binecuvântează România și adu vindecare peste țara mea lovită de această nenorocire!
Iar când toate aceste greutăți vor trece, ajută-ne să ne bucurăm de fiecare clipă petrecută împreună…”
Semnat: Un simplu și devotat Pompier
Statuia Sfintei Fecioare Maria, amplasată pe bulevardul Regele Carol I, din Timișoara, a fost realizată, în 1906, de arhitectul László Székely. Potrivit lui Nicolae Ilieșiu, autor al volumului Timișoara: monografie istorică (Editura Planetarium, 1943), monumentul este o capelă în stil romanic, cu un baldachin din gresie sprijinit pe șase coloane din granit din Belgia, cu capiteluri din marmură albă. Statuia, care o reprezintă pe Fecioara Maria ținând pruncul în brațe, înaltă de 1,55 m, este realizată din marmură de Carrara. În spatele capelei există o inscripție, în maghiară, cu următorul mesaj: „Sfintei Fecioare, patroane [a maghiarilor], pe locul unde după tradiția de secole a suferit Gheorghe Doja cumplita moarte (+1514), locuitorii orașului Timișoara oferă ofrandă pioasă acest monument. 1906.”
Ultimele comentarii