Deputat PNL Pavel Popescu către parlamentarii PSD-ALDE: “Între datoria față de partid și cea față de țară, alegeți țara”

Deputatul liberal Pavel Popescu le cere public parlamentarilor PSD-ALDE ca la moțiunea de cenzură să gândească „în primul rând ca români și nu ca membri de partid”, și să voteze alături de Opoziție căderea Guvernului Tudose.

 

Pavel Popescu, deputat PNL de Timiş, amintește că actualul Cabinet nu a ținut cont nici de programul de guvernare cu care PSD a câștigat alegerile, nici de atenționările românilor care au demonstrat împotriva modificărilor legilor Justiției.

Ați venit cu legile Justiției în Parlament, deși în ianuarie-februarie, peste jumătate de milion de oameni au ieșit în stradă pentru a protesta față de acest pachet legislativ. Ați mers înainte cu reformarea Codului fiscal, cu toate că patronatele, sindicatele, Camerele de Comerț v-au cerut să nu o faceți”, spune liderul liberal.

Pavel Popescu mai spune că programul de guvernare cu care PSD-ALDE a câștigat alegerile nu a fost pus în practică, premierul Mihai  Tudose oferind „o guvernare toxică ce a produs haos și instabilitate”.

Deputatul liberal le reaminteşte parlamentarilor Puterii că aproape tot ce au promis în materie fiscală s-a dovedit un fiasco: „Ați anunțat că eliminați CASS pentru alte venituri decât cele salariale, în schimb reintroduceți măsura de la 1 ianuarie 2018. Ați reintrodus acciza pe benzină și motorină eliminată la 1 ianuarie 2017. Reintroduceți taxa de mediu cu altă denumire. Ați promis că nu impozitați veniturile sub 2000 de lei, în schimb de la 1 ianuarie vreți să impozitați toate contractele part-time ca și contracte full-time.”

Pavel Popescu le cere ca la votul pe moțiunea de cenzură să se gândească la copiii și nepoții lor, nu la stabilitatea unui Guvern care le distruge viitorul: „Vă cer un lucru simplu: între datoria pe care o aveți față de partid și datoria pe care o aveți față de țară, alegeți țara.”

Print Friendly, PDF & Email