PMP Timiş vrea centre de consultanță gratuită pentru accesarea fondurilor europene, în fiecare localitate din judeţ

Roxana IliescuÎn opinia reprezentaților PMP Timiş, fondurile europene – care reprezintă, de câţiva ani, o adevărată gură de oxigen atât pentru administrațiile publice locale, cât și pentru întreprinzătorii private – ar trebui să reprezinte motorul principal al economiei românești până cel puțin în anul 2020. Accesarea proiectelor presupune însă o pregătire temeinică în domeniu, motiv pentru care multă lume nu se încumetă să facă pasul spre o afacere pe bani comunitari. Candidații PMP la Consiliul Județean Timiș spun că, dacă vor ajunge în administraţia judeţeană vor înfiinţa în fiecare localitate centre de consultanță gratuită pentru cei interesați să atragă fonduri europene.

“Vom înființa centre de consultanță în fiecare Primărie din județ, astfel încât orice cetățean interesat să poată primi informațiile necesare și sprijin tehnic și logistic pentru accesarea de fonduri nerambursabile. Obiectivele acestui proiect sunt identificarea nevoilor și oportunităților de investiții specifice fiecărei comune, evaluarea posibilităților de aplicare a unor scheme de finanțare nerambursabilă din fonduri naționale sau europene, crearea unor echipe mobile de experți consultanți care vor acționa în cadrul fiecărei comune câte două-trei ore pe săptămână și alocarea de către Primării a spațiului necesar și a infrastructurii minime (access la internet, imprimantă, telefon etc.) pentru desfășurarea activității de consultanță”, transmit candidații PMP la Consiliul Județean Timiș, care deschid lista în această competiţie electorală cu avocatul Roxana Iliescu, preşedintele PMP Timiş.

Aceştia promit că, ajutați de experți în domeniul accesării fondurilor europene, vor identifica măsurile pentru care pot fi depuse proiecte de finanțare și aplicanții eligibili.

Fiind vorba despre investiții în mediul rural, cele mai importante fonduri sunt alocate cu precădere investițiilor în agricultură precum cele pentru instalarea tinerilor fermieri, exploatații agricole sau pomicole, procesarea de produse agricole și pomicole și dezvoltarea fermelor mici. Tot în mediul rural pot fi accesate fonduri europene pentru dezvoltarea şi modernizare unor activități neagricole, adică afaceri în domeniul turismului, activități culturale și sportive și chiar service-uri auto.

Votați echipa Partidului Mișcarea Populară la Consiliul Județean Timiș, poziția 11 pe buletinul de vot!

Print Friendly, PDF & Email