PMP Timiş vrea să înfiinţeze centre medicale de permanență în fiecare comună din judeţ

Candidata PMP la Consiliul Județean Timiș, Roxana Iliescu: „Dreptul la sănătate este garantat de Constituție, iar administrațiile publice locale au obligația să-l respecte”

Roxana Iliescu (o)Numărul redus al cabinetelor medicale, proasta dotare a celor existente și, mai ales, lipsa medicilor care să fie găsiți la orice oră din zi și din noapte fac parte din realitatea dură a sistemului de sănătate din satele timișene. Cei mai afectați sunt bătrânii și bolnavii cronici pentru care orice secundă de întârziere a intervenției medicale poate face diferența dintre viață și moarte. Și totuși, nimeni nu se preocupă de soarta lor.

 

Candidații Partidului Mișcarea Populară Timiş vor să rezolve urgent această problemă, prin înființarea de centre medicale de permanență în fiecare comună din județ.

“Nici nu vreau să mă gândesc ce fac gravidele, oamenii în vârstă sau cei care suferă de afecțiuni cronice, atunci când au probleme urgente de sănătate, iar cel mai apropiat loc în care pot primi îngrijire de specialitate se află la zeci de kilometri distanță. Este inadmisibil ca în secolul XXI să apară complicații medicale sau, Doamne, ferește!, chiar decese, din cauză că nu există servicii medicale 24 de ore din 24, în fiecare comună. Oare chiar nimănui nu i-a păsat de acești oameni care locuiesc la sate? Dreptul la sănătate este garantat de Constituție, iar administrațiile publice locale au obligația să întreprindă toate demersurile necesare ca acest drept să fie respectat”, spune Roxana Iliescu, candidata din partea PMP la Consiliul Județean Timiș.

În judeţ există un sistem de Centre de Permanență – în care echipe de medici și asistenți fac gărzi în fiecare noapte, iar în weekend-uri și la sărbători legale, gărzi de 24 de ore –, dar are doar 23 de astfel de oaze de speranță pentru bolnavi. PMP Timiş vrea să schimbe situația. „Partidul nostru are o preocupare majoră pentru înființarea Centrelor de Permanență în fiecare comună din Timiș, astfel încât să devenim un «județ-pilot». Consilierii județeni PMP vor identifica zonele rurale din Timiș unde nu există medici de gardă, mai ales cele situate la o distanță mare de spitale, vor identifica și vor ajuta logistic medicii din zonele respective să se asocieze între ei pentru a face gărzi de noapte, pentru toate urgențele medicale. Şi eu personal m-am implicat în inființarea unor centre de acest gen”, declară dr. Georgeta Rus, candidat la Consiliul Județean Timiș.

Accesul la servicii medicale este un drept fundamental prevăzut în Constituția României, lege pe care reprezentanții PMP pun un accent deosebit. Toate proiectele lor au la bază articole din Constituție, tocmai pentru că își doresc să le redea cetățenilor toate drepturile pe care le au.

Print Friendly, PDF & Email