Parcări în loc de garaje, în cinci cartiere de blocuri ale Timişoarei

Parcare amenajată de Primărie în zona Clăbucet, pe locul unor foste garaje. Foto: PMT

Primăria anunţă că pe mai multe terenuri publice vor fi amenajate parcări, în locul actualelor garaje. Cartierele vizate sunt Lipovei, Aradului, Modern, Șagului și Girocului. Garajele sunt în mare parte nefolosite sau folosite în alte scopuri decât parcarea autoturismelor, iar majoritatea sunt degradate, cu aspect impropriu, tarnsmite Municiaplitatea

 

„Avem, mai ales în cartierele de blocuri, o mare presiune pentru mai multe locuri de parcare, dar și pentru amenajarea de spațiu public de calitate. În această etapă, intervenim în cinci cartiere din Timișoara, unde am început procedurile legale pentru desființarea de baterii de garaje. Urmează demolarea a peste 230 de garaje, curățarea și reamenajarea zonelor. Estimăm crearea a peste 300 de locuri de parcare, dar și plantarea de arbori și amenajarea de noi spații verzi pe locul acestor garaje”, declară primarul Dominic Fritz.

Cartierele cu blocuri de locuinţe din Timișoara, construite în perioada anilor 1970-1989 au beneficiat de spaţii de parcare raportat la numărul de autoturisme din acea perioadă. În ultimele decenii, însă, numărul de autovehicule din oraș a crescut semnificativ și se impune modernizarea infrastructurii, atât pe străzi cât și în zonele de parcare de lângă blocuri.

Sunt vizate de procedura de declarare a interesului public local:

  1. zona străzilor Felix și Cugir – cartier Aradului;
  2. zona Intrarea Sunetului – cartier Lipovei;
  3. zona străzii Silistra  – cartier Lipovei;
  4. zona străzii Martir Gheorghe Nuțu Ioțcovici – cartier Lipovei;
  5. zona străzii Eugen Pop – cartier  Modern;
  6. zona Intrarea Munților – cartier Șagului;
  7. zona străzii Meziad –  cartier Girocului.

Aceste terenuri vor fi declarate ca fiind de interes public local, pentru a putea fi demarată procedura de demolare a garajelor. Sunt vizate 231 de garaje. În locul acestora se vor amenaja locuri de parcare, spații verzi, căi de acces și trotuare. De asemenea, vor fi plantați arbori pentru umbră pe timpul verii, precum și platforme pentru pubele și adăposturi pentru biciclete. Acolo unde spațiul permite, se vor amenaja spații de joacă pentru copii.

Print Friendly, PDF & Email