Sistem cu barieră la anumite parcări din zona centrală a Timişoarei

Pe agenda Consiliului Local Timișoara va intra în dezbatere un Proiect de hotărâre privind modificarea și completarea prevederilor Regulamentului de funcționare a sistemului de parcare Timpark.

 

Printre modificările prevăzute – transmit reprezentanţii Primăriei – se află introducerea sistemului cu barieră la anumite parcări din zona centrală a orașului. Aceste parcări închise vor funcționa de luni până duminică, non-stop, și se utilizează doar pentru parcarea autoturismelor fără remorcă, cu masa maximă autorizată de maximum 3.000 kg. Accesul se va face printr-un sistem cu bariere actionate pe bază de jetoane sau cartele. Încasarea sumei pentru parcare se va face exclusiv la automatul de plată amplasat în incinta parcării.

Răspunzând unor solicitări venite din partea cetățenilor, Serviciul Timpark a amenajat locuri suplimentare de parcare pe mai multe străzi din oraș.

Având în vedere contextul Capitalei Europene a Culturii, titlu deținut în Timișoara în 2023, este necesar ca zona centrală să ofere spații de parcare – pentru perioade limitate de timp – autocarelor turistice, urmând ca, ulterior, acestea să fie direcționate către parcări amenajate pentru staționări de lungă durată. În acest sens, au fost actualizate nivelele tarifare pentru staționarea autocarelor în parcarea de pe strada Ștrandului. Aceste tarife pot fi achitate prin sms sau cu cardul, în funcție de numărul de ore de staționare a autocarului.

Pe lângă aceste reglementări noi, Serviciul Timpark vine în sprijinul cetățenilor și pe partea de facilitare a modalităților de plată pentru parcare. Astfel, se are în vedere taxarea la nivel de minut, taxarea prin intermediul unui card bancar sau prin cartele valorice de 30, 50 sau 100 de lei.

Print Friendly, PDF & Email