O nouă tranșă de Remdesivir, pentru pacienţii covid-19, a ajuns la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara anunţă că a primit o a doua tranșă din antiviralul Remdesivir, din alocarea europeană destinată României.

 

Ministerul Sănătății a trimis azi la Timișoara 50 de doze de Remdesivir, medicamentul utilizat pentru tratarea pacienților cu forme severe și medii de covid-19, internați în Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” Timișoara. Cantitatea primită astăzi ajunge pentru tratamentul a zece bolnavi.

Primele doze, anunţă medicii de aici, vor fi administrate încă din această după-amiază unor pacienți care necesită un astfel de tratament.

„În zilele următoare vom primi încă 150 de doze din antiviralul Remdesivir, iar reprezentanții Ministerului Sănătății ne-au asigurat că, în cazul în care vom mai avea nevoie, vor suplimenta numărul de doze alocate spitalului nostru”, declară dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara. Acesta mai spune că tratamentul cu Remdesivir vine în completarea altor scheme de terapie aflate în protocolul național, care sunt folosite pe scară largă în Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara.

Antiviralul Remdesivir a fost acreditat de Comisia Europeană a Medicamentului în luna iulie, pentru a fi folosit în tratamentul pacienților infectați cu noul coronavirus. România a beneficiat de 25.000 de flacoane de Remdesivir. Potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății, în depozite mai sunt în acest moment 4000 de doze. România este a doua țară, după Spania, în ceea ce privește alocările europene ale acestui medicament.

La sfârşitul lunii iulie, Comisia Europeană a semnat un contract cu compania farmaceutică Gilead pentru a asigura doze de Veklury, denumirea comercială a Remdesivir. Veklury a fost primul medicament autorizat la nivelul UE pentru tratamentul covid-19.

Print Friendly, PDF & Email