Primele ventilatoare portabile din țară pentru pacienții Covid, livrate Spitalului “Victor Babeș” din Timișoara

Foto: Facebook Nicolae Robu

Primarul Timișoarei anunță că, azi, primele ventilatoare portabile din România destinate pacienților infectați cu Covid-19 au ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara.

 

Edilul Timișoarei, Nicolae Robu, transmite că acestea sunt primele ventilatoare aduse în țară. „Toată lumea a avut nevoie deodată de ventilatoare și a devenit o problemă și procurarea, chiar având bani. Am alocat cât a fost nevoie, am făcut toate diligențele pentru achiziționarea acestor ventilatoare. După cum ne-a spus directorul medical al Spitalului «Victor Babeș», suntem primii din țară care am și reușit să cumpărăm, toți ceilalți sunt în așteptarea lor. Sunt ventilatoare de foarte înaltă calitate, multifuncționale, folosibile inclusiv în mișcare, atunci când bolnavii trebuie să fie transportați dintr-un loc în altul. (…). Ele sunt dintre cele mai performante care există în lume și pot fi folosite atât fix, în asociere cu paturi ATI sau pe lângă paturi obișnuite, cât și movibil, în asociere cu paturi mobile, în timpul transportului bolnavilor”, precizează, pe pagina sa de Facebook, primarul Nicolae Robu.

Ventilatoarele, în valoare de aproximativ 1,1 milioane de lei, au fost aduse din Elveția, fiind achiziționate din fondurile Primăriei Timișoara, care are în subordine Spitalul „Victor Babeș”.

Print Friendly, PDF & Email