Medicul Virgil Musta anunţă că Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara nu mai are Remdesivir

Foto: Constantin Duma

Şeful Clinicii 2 Infecţioase din cadrul Spitalului „Victor Babeş” din Timişoara, medicul Virgil Musta, atrage atenţia că spitalul a rămas fără Remdesivir, unul dintre antiviralele administrate în tratarea bolnavilor infectaţi cu covid-19, potrivit Agerpres.

 

Am primit un stoc destul de consistent (de Remdesivir – n.r.), dar l-am folosit. Sunt mulţi pacienţi care necesită terapie. Este un medicament util, pe care l-am folosit. Urmează, foarte probabil, să primim. Am făcut comandă la minister, dar în momentul de faţă nu îl avem în spital. Avem medicamente similare ca eficienţă”, declară medicul Virgil Musta.

Acesta a subliniat că niciun medicament antiviral nu are eficienţă clar dovedită şi că nici Remdesivir nu poate fi administrat la orice pacient, ci în funcţie de comorbidităţile pe care le are.

De la începutul pandemiei de coronavirus, în Timiş au fost confirmate 4.380 de cazuri covid-19. În ultimele 24 de ore, în judeţ au fost înregistrate 82 de noi cazuri, din care majoritatea de noi îmbolnăviri, 46, în Timişoara.

Print Friendly, PDF & Email