Ministerul Sănătății își cere scuze, după postarea în care Catedrala Mitropolitană din Timişoara apărea fără cruci

Foto: basilica.ro

Reprezentarea grafică a Catedralei Mitropolitane din Timișoara a fost rectificată în postarea Ministerului Sănătății pe Facebook, prin adăugarea crucilor. Oficialii instituției și-au cerut scuze, spunând că nu-și doresc să creeze dezbinare prin folosirea imaginii bisericilor, care sunt simboluri ale unității.

 

Pe pagina de Facebook a Ministerului Sănătăţii a apărut ieri, într-un mesaj de promovare a campaniei de vaccinare anti-covid o grafică deplasată: un desen al Catedralei Mitropolitane din Timişoara fără crucile de pe turle.

Imediat după aceea, Arhiepiscopia Timișoarei şi-a exprimat surprinderea și regretul, reamintin că nu este prima dată când Catedrala Mitropolitană, emblemă a Timișoarei și a Banatului, este reprezentată fără crucile așezate pe turle, ca simbol al biruinței asupra răului, nefiind nici prima dată când Centrul Eparhial ia atitudine împotriva unor astfel de reprezentări grafice trunchiate.

Reprezentanţii Arhiepsicopiei menţionează că lăcașul mitropolitan al Timișoarei apare în postarea Ministerului Sănătății fără acordul lor, fapt pentru care le-au solicitat oficialilor Ministerului Sănătăţii refacerea imaginii postate cu prezentarea completă și corectă a Catedralei Mitropolitane din Timișoara.

Ministerul Sănătății a reacționat prompt la cerința Arhiepiscopiei Timișoarei şi la reacţii ale opiniei publice exprimate în mediul virtual, potrivit basilica.ro: „Credința și știința se completează reciproc. Nu ne-am dorit niciodată să transmitem un alt mesaj prin comunicarea noastră și ne cerem iertare că am făcut-o neintenționat. Aveți dreptate, ilustrației Bisericii din Timișoara îi lipsește un detaliu foarte important care acum și-a recăpătat poziția firească. Nu ne-am dorit niciodată să lezăm cultura sau credința, ele sunt legătura dintre noi, o punte între oameni. Biserica din Timișoara, ca orice alt monument spiritual sau cultural, trebuie să ne adune, nu să ne dezbine. Simboluri ale locurilor pe care le numim acasă. Simboluri ale unității. În spatele ecranelor suntem oameni, iar oamenii greșesc. Vă promitem că o să fim mult mai atenți în viitor, că învățăm din greșelile pe care le facem, mici sau mari.”

Print Friendly, PDF & Email