Ministerul Sănătăţii alocă bani pentru Spitalul de Copii din Timişoara

Banii pentru finalizarea lucrărilor de investiţii la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu” ajung, în sfârşit la Timişoara. Ministerul Sănătăţii anunţă că a alocat 10 milioane de lei.

 

Alocarea de fonduri necesare finalizării lucrărilor la noul corp al Spitalului de Copii „Louis Ţurcanu” a fost promisă de ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, înurma vizitei făcute la Timişoara, la mijlocul lunii ianuarie.

„Am înţeles că şi Consiliul Local va vota în zilele următoare alocarea de bani pentru continuarea lucrărilor la ceea ce va fi, spun eu, o unitate medicală de elită. Este important că, în sfârşit, s-a înţeles că Spitalul «Louis Ţurcanu» este o prioritate, nu doar locală, ci şi regională”, declară deputatul PSD Bianca Gavriliţă care susţine că obţinerea fondurilor pentru investiţia la nouă clădire a fost una dintre priorităţile mandatului său de parlamentar.

Aceasta îşi exprimă convingerea că, după finalizarea lucrărilor de construcţie la noul corp de clădire, Ministerul Sănătăţii va aloca banii necesari şi pentru dotarea unităţii sanitare cu aparatură şi echipamente medicale de ultima generaţie.

Bianca Gavriliţă afirmă că, tot prin alocare directă, alte două unităţi sanitare vor primi în acest an bani pentru dotare cu aparatură medicală. Este vorba de Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş”, din Timişoara, căruia i-au fost alocate aproape 10 milioane de lei pentru achiziţia de aparatura medicală modernă, şi de Spitalul din Făget, care va primi tot în acest an 2,3 milioane de lei pentru dotări cu echipamente medicale.

Print Friendly, PDF & Email