Loc de reculegere, la Catedrala Mitropolitană din Timișoara, ctitorită de Regele Mihai (VIDEO)

Un loc de reculegere în memoria Regelui Mihai a fost amenajat și la Catedrala Mitropolitană din Timişoara, anunţă TVR Timişoara. Lăcaşul de cult a fost sfinţit acum 71 de ani în prezenţa Majestăţii Sale.

 

La aflarea veştii încetării din viaţă a Regelui Mihai, Înalt Prea Sfinţia Sa Ioan Selejan, mitropolitul Banatului, a dispus să fie trase clopotele. Iar la intrarea în Catedrala Mitropolitană din Timișoara, în dreptul portretului Regelui Mihai este amenajat un loc de reculegere pentru credincioşii care vor să aducă un omagiu ultimului suveran al ţării. Ieri seară a fost ţinută și o slujba de pomenire a Regelui Mihai.

Astăzi, ÎPS Ioan Selejan a oficiat o slujbă de pomenire în memoria Majestăţii Sale Regele Mihai, la Catedrala Mitropolitană.

Regele Mihai a contribuit la înființarea unor importante instituții din Timişoara. Universitatea de Vest din Timişoara a fost înfiinţată, în anul 1944, printr-un decret regal semnat de Regele Mihai I. Filarmonica Banatul, de asemenea, a luat ființă printr-un act semnat de rege. Facultatea de Agronomie a Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului a fost ctitorită de Regele Mihai, în 1945. Iar Catedrala Mitropolitană a fost sfinţită, în urmă cu 71 de ani, în prezenţa Majestăţii Sale.

 

Sfinţirea Catedralei Mitropolitane din Timişoara, în prezenţa Regelui Mihai. Sursă: TVR.

 

Până la abdicarea din 30 decembrie 1947, Regele Mihai a vizitat de mai multe ori Timișoara. După Revoluție, Regele Mihai a venit în oraș abia în 1997, la invitația mitropolitului de atunci, Înalt Prea Sfinţia Sa Nicolae Corneanu, pentru a sărbători Paştele. Ultima dată când a venit la Timişoara a fost în anul 2009.

Print Friendly, PDF & Email