Licitație internațională pentru construirea unui complex funcţional în incinta Spitalului Județean din Timișoara

Ministerul Sănătății a lansat procedura de licitație internațională competitivă pentru construirea unei clădiri în incinta Spitalului Județean de Urgență din Timișoara.

 

În pavilionul nou construit, care va fi compus din subsol, parter, cinci etaje şi heliport, vor funcționa integrat:

  1. Unitatea de Primiri Urgenţe – SMURD, cu 58 de posturi;
  2. Centrul de Arși, având şase boxe pentru mari arși, şase rezerve pentru arși intermediari și post-critici și cinci paturi pentru microchirurgie și chirurgie reconstructivă;
  3. Clinica de Anestezie și Terapie Intensivă, cu 27 posturi;
  4. Blocul Operator, cu 25 de săli de operație;
  5. Spațiile conexe (compartiment de sterilizare, farmacie, spații administrative și logistice, spații tehnice, adăpost ALA etc.);
  6. Heliport.

Investiția mai prevede realizarea unei pasarele de legătură cu clădirile existente ale spitalului și reorganizarea circuitelor medicale. Operaționalizarea se realizează de către Unitatea de Management al Proiectului Băncii Mondiale din cadrul Ministerului Sănătății. Termenul estimat de finalizare al proiectului este decembrie 2024.

Dr. Dorel Săndesc

Medicul Dorel Săndesc, şeful Secţiei ATI a Spitalulzui Judeţean din Timişoara, spune că s-a luptat pentru acest proiect din perioada 2014-2016, când a fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii şi a convins Banca Mondială să finanţeze o construcţie care să conecteze cele trei clădiri ale Spitalului Judeţean Timişoara – clădirea veche, Casa Austria şi Ortopedia – pentru a realiza un complex funcţional.

În toţi aceşti ani, marcaţi de instabilitate politică, am urmărit cu tenacitate evoluţia proiectului, lucrând strâns cu Ministerul Sănătăţii şi Banca Mondială pentru a aduce la viaţa acest «copil de suflet» atât de aşteptat. Poate asta şi explică de ce, dintre cele trei proiecte de acest tip rămase în cursă (Timişoara, Târgu Mureş şi Bucureşti), al nostru, care e cel mai mare, este cel mai avansat”, declară dr. Dorel Săndesc.

Print Friendly, PDF & Email